14.2 C
Trebinje
Subota, 14 Septembra, 2024
Naslovnica Vijesti Sedam osoba povrijeđeno u nezgodi kod Mostara

Sedam osoba povrijeđeno u nezgodi kod Mostara

Nezgoda m9star.jpg

Sedam osoba je povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se danas dogodila u mjestu Salakovac, nedaleko od istoimenog tunela na putu Mostar-Sarajevo, potvrđeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U nezgodi su učestvovala tri vozila, “Golf” kojim je upravljao M.M.(38) iz Tuzle, E.K. (20) iz Sarajeva s automobilom “Audi” te V.A.M. (79) koja se nalazila za upravljačem “Opela”.

V.A.M. je zadobila teške tjelesne povrede, opasne po život. Teško je povrijeđena i 11-godišnja djevojčica, I.M. koja se nalazila u vozilu “Golf”, piše Avaz.

Lakše tjelesne povrede su zadobili vozači M.M. i E.K. te putnici iz vozila Golf, A.M. (36) i A.M. (16) te suvozačica iz Audija, S.K. (20).

Na licu mjesta su uz ekipe Hitne pomoći intervenisali i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar koji su unesrećene izvlačili iz slupanih automobila.

Zbog ove nezgode, odnosno, uviđaja koji su na mjestu obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, pod nadzorom Tužilaštva HNK, saobraćaj je bio potpuno obustavljen, nakon čega se odvijao naizmjenično.

Upravo, zbog otežanog saobraćaja, satima je na tom putu dolazilo do zastoja i formiranja višekilometarskih kolona vozila.