20.2 C
Trebinje
Nedjelja, 20 Oktobra, 2024
Naslovnica Vijesti Fudbalerke Leotara pobijedile na gostovanju u Bugojnu

Fudbalerke Leotara pobijedile na gostovanju u Bugojnu

U 8. kolu Premijer lige za žene u Bugojnu je ŽFK “Iskra” izgubila od ŽFK “Leotar” 1:5. Trebinjke se iz Bugojna vraćaju sa prvom ovogodišnjom pobjedom u gostima, a domaćoj ekipi su se revanširale za minimalan poraz u prvom kolu u Policama.

Zfk leotar .jpg

Na ovaj način Trebinjke su pokazale da se “samba” igra i u gostima, a ne samo na domaćem terenu. Ovo je treća pobjeda Leotara koji ima i dvije neriješene utakmice i sa 11 bodova i gol razlikom 10:8 nalazi se na trećem mjestu na tabeli.

Počelo je kao u snovima jer je već u prvom minutu golom Đokićeve Leotar došao u vođstvo. Mlada Una Rankić je u 33. minutu udvostručila prednost, a Đokićeva je u 38. minutu postigla svoj drugi, a za Trebinjke treći gol i sa tim rezultatom otišlo se na poluvrijeme.

Milica Radovanović je u 74. minutu povećala na 0:4. U 82. minutu Popadićeva je postigla i peti gol, a u igru je ušla dva minuta ranije.

Konačan rezultat 1:5 ublažila je golom u 90. minutu Marina Lukić.

Nakon utakmice radost i slavlje u redovima gošći koje se iz Bugojna vraćaju sa punim plijenom.

Narednu utakmicu Leotar igra u Policama, a dočekuju ŽFK “Radnik Bumerang” iz Bijeljine.

Stadion Jaklić, 100 gledalaca. Glavni sudija: Vesna Miletić (Pale). Pomoćne sudije: Tamara Došen (Prijedor) i Vladana Barać (Gradiška). Delegat: Snježana Mandić (Prijedor). Žuti karton: Rankić (Leotar).

ŽFK “Iskra”; Begić, Haračić, Ždero (od 46. minuta Bojanić), Lukić, Fedena (od 18. minuta Mašetić), Sajra Bajrić, Robović, Omerinović, Duvnjak, Goretić (od 60. minuta Samra Bajrić), Stipić. Trener: Samir Vrban.

ŽFK “Leotar”: Kalač (od 73. minuta Žugić), Krivokapić (od 80. minuta Panić), Jurić (od 46. minuta Stokanović), Radovanović, Rankić, Stević, Ivanović, Cvjetojević (od 80. minuta Popadić), Đokić, Ivković, Pavlinović (od 73. minuta Maslać). Trener: Jelena Milović.

Želimir K.