Fejsbuk nakon skandala, zabranio nove aplikacije

Najpopularnija društvena mreža jučer je poprililčno tiho objavila informaciju o novim promjenama. Prošle sedmice Facebook je rekao da će dodatno ograničiti pristup programera korisničkim podacima, a od jučer nije moguće koristiti ovu mrežu za razvoj novih aplikacija.

“Kako bismo vratili povjerenje ljudi u Facebook, napravit ćemo nekoliko promjena u načinu funkcionisanja naše platforme. Znamo da ove promjene neće biti lagane, ali vjerujemo da će ova ažuriranja biti od pomoći”, kazao je potpredsjednik Facebooka Ime Archibong.

Dodao je kako će Facebook narednih sedmica uvoditi nove promjene te detaljno pregledati svaku aplikaciju i uklanjati one s bilo kakvim sumnjivim aktivnostima.

Podsjećamo, Facebook se suočava s velikim problemima nakon što su u javnost procurile informacije o tome da su putem njega zloupotrijebljeni lični podaci blizu 50 miliona korisnika ove mreže. Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg priznao je velike propuste koji su doveli najpopularniju mrežu pod istrage u SAD-u i Velikoj Britaniji.

 klix.ba