ŽARKO LAKETA – Direktor Službe za poslove sa strancima BiH

Savjet ministara BiH imenovao je danas Žarka Laketu za direktora Službe za poslove sa strancima BiH.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković rekao je da je za direktora Granične policije imenovan Mirko Kuprešaković.

“Nismo se saglasili o kandidatima iz bošnjačke kvote, sa prijedlozima koje sprovela SDA do sada. Oborili smo ta imenovanja i naložili raspisivanje novog konkursa”, pojasnio je Konaković.

On je rekao da je na današnjoj sjednici bilo puno tačaka, da je puno procedura završeno, kao i da su neke ostale nedovršene.

“Nisu završene jer nismo prihvatili prijedloge bivše vlasti, pa one idu na ponovljenu proceduru. Negdje su imenovani vršioci dužnosti”, rekao je Konaković novinarima nakon sjednice Savjeta ministara.

Konaković je rekao da je za vršioca dužnosti direktora Agencije za lijekove BiH imenovana je Nataša Grubiša.

On je rekao da je danas na dnevnom redu nije bila Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH /OBA/, te da je Kolegijumu Savjeta ministara postignut dogovor da se kreće u zakonito razrješenje direktora OBA Osmana Mehmedagića.

“To znači da se mora održati sastanak izvršno-obavještajnog odbora i on će biti održan u ponedjeljak”, rekao je Konaković i dodao da na tom odboru kreće procedura razrješenja i imenovanja novog direktora OBA.

Konaković nije htio govoriti o imenima kandidata za novog direktora OBA.

“Veliki je pritisak. To je jedna od najznačajnijih pozicija u cijeloj BiH. Novi direktor će biti stručan i imaće legalnu diplomu”, rekao je Konaković.

On je istakla da je dosadašnji direktor OBA šteta na pozici koju obavlja, te da što prije, zakoski mora biti smijenjen.

“On je već stekao uslove za penziju i obnaša ovu funkciju nepotrebno”, naveo je Konaković.

AG