Učestali napadi na odbornike i funkcionere, bilećke vlasti uputile apel nadležnim institucijama /VIDEO/

Bilećki odbornici i funkcioneri ne spavaju mirno. Protekle noći podmetnut je požar u ugostiteljskom objekatu u vlasništvu Saše Rudana, odbornika Ujedinjene Srpske. Na sreću vatra je brzo ugašena, pa nije bilo veće štete. Radan kaže da mu nije svejedno te da ne zna šta je pravi razlog.

“Ja zaista ne znam koja pozadina može biti politička ili ne, ali ne vidim stvarno razlog zašto se ovo desilo. Na sreću nema velike štete, nije se proširio plamen kao što je neko bio planirao”, istakao je Saša Radan, odbornik Ujedinjene Srpske, Bileća.

Zbog učestalih napada na funcionere i odbornike, ali i javnih prijetnji na skupštinskim zasjedanjima, bilećke vlasti uputile su apel nadležnim institucijama. Traže da se bezbjednost u ovoj opštini podigni ne veći nivo. U suprotnom, kažu, građani će izaći na ulice.

“Mi smo jednostavno podržali i čuli glas građana i morali smo ovako se obratiti kome prvo nego Tužilaštvu. Da li je Vas strah? Mene, pa nisam baš strašiv”, istakao je Miljan Aleksić, načelnik Opštine Bileća.

Prst su vladajući uperili u najljućeg protivnika Dražena Dunđera. Šešeljev radikal ošto odgovara da bezbjednost građana nije ugrožena.

“Čovjek koji je pošten nema čega da se boji. Ovdje treba narod da riješi i da istjera iz ove zgrade prvo Miljana Aleksića i onda svu tu svitu koju je on okupio oko sebe. Ko je ugrožen evo vidite mene na ulici vidite građane ove Bileće jedino je ugrožen život ovih građana zbog takvog načelnika i takve skupštinske većine”, istakao je Dražen Dunđer, odbornik SRS DR. Vojislav Šešelj, Bileća.

Ovo je prešlo sve granice, poručuje predsjednik bilećkog parlamenta koji se još oporavlja od nedavnog napada. Srđan Rogan očekuje brzu reakciju nadležnih institucija.

“Očekujemo neke reakcije kako od strane MUP-a tako i od strane Tužilaštva, jer smatramo da je više krajnje vrijeme da se uozbilji bezbjedonosna situaciija u Bileći  i da se radi onako kako treba”, istakao je Srđan Rogan, predsjednik SP Bileća.

Napade na funkcionere Bilećani osuđuju. Kažu za svoju bezbjednost nisu zabrinuti.

“Ne vidim u čemu je problem, meni je savršeno i ja se osjećam bezbjedno”.

“Nije me strah, nisam u tim vodama pa što će me biti strah”, naglasili su građani.

Osim tuča, prijetnji i svađa u skupštinskoj sali, rat bilećkih političara preselio se i na ulicu. Tako je nedavno pretučen predsjednik bilećke skupštine Srđan Rogan, a prije toga i odbornik SNSD-a Radoslav Brčić.

U policiji kažu da su do sada uradili sve što je bilo u njihovoj moći i lopticu prebacuju na Tužilaštvo. Iz trebinjskog Okružnog tužilaštva poručuju da ne žele ništa komentarisati.

ATV