26.2 C
Trebinje
Subota, 27 Jula, 2024
Naslovnica Vijesti Učenik Gimnazije “Jovan Dučić” Ivona Spaić osvojila “specijalnu” nagradu na likovnom konkursu

Učenik Gimnazije “Jovan Dučić” Ivona Spaić osvojila “specijalnu” nagradu na likovnom konkursu

Učenik prvog razreda Gimnazije “Jovan Dučić” Ivona Spaić osvojila je “SPECIJALNU” nagradu na likovnom konkursu koju je raspisala Gimnazija “Jovan Višnjić” iz Bijeljine.

viber_image_2023-12-01_18-04-53-663-min.jpg

Konkurs je raspisan u okviru manifestacije “Milošev mjesec” kojom je ova ustanova obilježila 130. rođendan Miloša Crnjanskog i to literarnim konkursom “Ima seoba. Smrti nema!”, kao i likovnim konkurs pod nazivom “Crnjanski u mojim očima”.

Ivonin rad dobio je nagradu među prispjelim radovima srednjoškolaca iz Beograda, Užica, Gradiške, Banjaluke.

Ivona Spaić kaže da voli da razmišlja o piscu, djelu, da sagleda čitav njegov književni rad.

“Sve to kombinujem i dođem na ideju da tu sliku stavim na papir. Sam život pisca za mene je bio inspirativan i pronašla sam neke sličnosti u kojima sam možda vidjela i sebe i onda sam jednostavno to pretočila u jednu sliku. Za ovo mi je bilo potrebno četiri dana. Ovo mi je prva nagrada i zadovoljna sam jer vidim da moj rad vrijedi i da je to neko prepoznao”, rekla je Ivona.

Profesor Biljana Grubač, Ivonin mentor, prepoznala je njen kvalitet u radu kao i ostalih učenika koji su učestvovali na konkursu.

“Radovi Ane Ćurić, Ive Ignjatić, Katarine Špec i Momčila Ćaćića su isto odlični. Konkurs je bio takvog zadatka da su učenici mogli da se posvete portretu Miloša Crnjanskog ili da pročitaju neko njegovo djelo i na osnovu toga nešto nacrtaju. Ivona je bila u toku čitanja jedne knjige MIloša Crnjanskog i kad je pročitala napravila je sliku. Mene podsjeća na nadrealizam, a učenik je matematičke gimnazije i spojila je logičnost i tačnost sa nečim što je intuitivno, slobodno i iz dubine duše strastveno”, objasnila je Grubač.

Želimir K.