U Bileći pronađeni kokain i oružje, jedno lice lišeno slobode

Policijski službenici Policijske uprave (PU) Trebinje su 26. januara 2024. godine, u Bileći izvršili pretres na dvije lokacije kojom prilikom su pronašli drugu i oružje, a jedno lice lišili slobode.

U saopštenju iz PU Trebinje se navodi  da je policija, sprovodeći planske aktivnosti na otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, izvršila pretres kuća, pomoćnih objekata i vozila koje koristi lice inicijala P.M. kojom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto više pakovanja bijele praškaste materije, ukupne bruto mase 293. gr., koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu kokain, tri pištolja, jednu lovačku pušku i 117 komada metaka različitog kalibra.

Lice je lišeno slobode i sprovedeno na kriminalističku obradu u prostorije Policijske uprave Trebinje.
U saopštenju se navodi da je  izvršen pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi lice inicijala M.B. kojom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto: jedna poluautomatska puška i 13 komada metaka.
Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je naložilo da se protiv lica inicijala P.M. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela: Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. i Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. Кrivičnog zakonika Republike Srpske.

Protiv lica inicijala M.B. biće podnesen  izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. Кrivičnog zakonika Republike Srpske.