15.2 C
Trebinje
Četvrtak, 28 Marta, 2024
Naslovnica Vijesti TREBINJE U kasarni se gradi fudbalski teren sa umjetnom travom

TREBINJE U kasarni se gradi fudbalski teren sa umjetnom travom

20230209_081317.jpg (338 KB)

U bivšoj kasarni biće izgrađen fudbalski teren sa umjetnom travom, čiju će izgradnju zajednički finansirati Grad Trebinje i Fudbalski savez Republike Srpske.

Teren će, kako kažu za u Gradskoj upravi, biti izgrađen na postojećem fudbalskom terenu i prva faza radova treba da počne već u februaru.

“U prvoj fazi radova predviđeno je da se izvrši nivelacija postojećeg terena nasipanjem materijala do nivoa putne infrastrukture, zatim da se izgradi drenaža i podloga sa vještačkom travom te postavi zaštitna ograda”, rekao je načelnik Odjeljenja za kapitalne investicije Danilo Ilić.

Ilić je istakao da prema planu, teren treba da bude završen do ljeta, a da će Grad finansirati građevinski dio radova čija je vrijednost oko 480.000 KM, dok će Fudbalski savez Srpske finansirati umjetnu podlogu.

“Građevinski dio radova povjeren je trebinjskoj firmi ‘Bejat plus’. U drugoj fazi radova, za koje će tender biti raspisan naknadno, predviđena je izgradnja rasvjete, svlačionica i video nadzora”, naveo je Ilić.

Izgradnjom ovog terena, omladinska škola FK “Leotar” i prvi tim će konačno dobiti optimalne uslove za rad i na taj način će se „rasteretiti“ glavni teren u Policama, koji je trenutno mjesto održavanja treninga i utakmica svih selekcija kluba.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je ranije da je ovo veoma značajan projekat za trebinjski fudbal i uopšte sport.

“Dobićemo još jedan izuzetno važan sportski teren, čime zaokružujemo razvoj naše sportske infrastrukture“, naveo je tada Ćurić.