24.2 C
Trebinje
Nedjelja, 16 Juna, 2024
Naslovnica Vijesti Trebinje i ove godine domaćin djeci sa Kosova i Metohije

Trebinje i ove godine domaćin djeci sa Kosova i Metohije

gradska-uprava-vijest-1500x1080-min-1110x833.jpg (196 KB)

Grad Trebinje i ove godine učestvuje u realizaciji dvanaestog projekta pod nazivom „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

Ovaj humani projekat za cilj ima upoznavanje djece sa Kosova i Metohije sa djecom iz Republike Srpske, da im pokažemo humanost i podršku, da nisu sami u ovim teškim vremenima.

„Ove godine, u naš grad dolazi 46 djece iz Opštine Štrpce u periodu od 22.6 do 29.6.2024. godine. Grad Trebinje će obezbijediti finansijsku podršku za realizaciju projekta, koja se odnosi na troškove prevoza djece sa Kosova i Metohije do Trebinja i nazad, troškove smještaja i ishrane za vođe puta, kao i troškove planiranog programa“, navode iz Gradske uprave.

Djeca će biti smještena kod svojih vršnjaka domaćina.

Svi sugrađani, učenici i njihovi roditelji koji imaju mogućnosti i dobru volju da ugoste djecu koja dolaze i da učestvuju u ovom humanom projektu, mogu se javiti svojim razrednim starješinama u školi za sve informacije.

Grad Trebinje zajedno sa porodicama domaćinima, školama i javnim ustanovama kao što su JU Turistička organizacija, JU Matični muzej Hercegovine, JU Narodna biblioteka, JU Kulturni centar, JU Bazeni i mnogi drugi, će se potruditi da im pripreme zanimljiv program i da im boravak u Trebinju ostane u lijepom sjećanju.

Privrednici Grada Trebinja se mogu pridružiti svojim doprinosom da boravak mališana sa Kosova i Metohije bude što topliji i sadržajniji.

Za sve prijedloge i sugestije možete se javiti na broj: 059 270 400 od 7.00 do 15.00 časova svakim radnim danom.

 

Grad Trebinje