Trauma od ujeda psa dovela do bratoubistva u Crnoj Gori

Trauma od ujeda psa dovela do bratoubistva u Crnoj Gori
Foto: Pexels/Alexas Fotos |

Državni tužilac u Bijelom Polju u Crnoj Gori Hasan Lukač odredio je juče zadržavanje do 72 sata Elmazu Beganoviću, zbog sumnje da je usmrtio rođenog brata Elvisa Beganovića.

Izvori Vijesti.me kažu da je napad psa lutalice na maloljetnog sina Elvisa Beganovića indirektni povod za svađu među braćom koja je okončana ubistvom.

Naime, izvori bliski porodici navode da je 1. oktobra pas lutalica povrijedio dječaka, a da je iste noći kod njegovog strica u posjetu došla žena sa psom, što je izrevoltiralo Elvisa.

Prema tim informacijama, on je negodovao što je Elmaz, nakon za njih traumatičnog događaja, dozvolio gošći da dođe sa psom, što je pokrenulo raspravu…

Iz policije su potvrdili “Vijestima” da je ranjavanju “prethodila porodična svađa koja je eskalirala”, ali ne i da je povod bio slučaj oko psa.

Dvije godine stariji brat Elmaz, kako je saopšteno iz Uprave policije, kuhinjskim nožem dužine sječiva 20 centimetara, ubo je u brata predjelu vrata.

U službu Hitne medicinske pomoći povrijeđeni je dovezen bez znakova života.

Osumnjičenog Elmaza Beganovića, patrola Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje pronašla je iza zgrade u krugu Bolnice i lišila ga slobode.

“Preduzimajući operativne mjere, policijski službenici su došli do saznanja da se radi o E. B. (38) iz Bijelog Polja. Ispred porodične kuće B., u mjestu Nedakusi, izvršen je uviđaj, prikupljena su obavještenja od nekoliko lica, te je policija došla do sumnje da je na pomenutom mjestu, nakon kraće rasprave, E. B. (38) iz Bijelog Polja, zadao udarac kuhinjskim nožem, dužine sječiva 20 cm, u predjelu desne strane vrata bratu E. B. (37), koji je od zadobijenih povreda preminuo”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Viši državni tužilac Hasan Lukač naložio je obdukciju tijela, nakon čega će biti poznat uzrok smrti.

Nakon povreda od psa lutalice sedmogodišnje dijete, kako Vijesti saznaju u Bolnici, je zbrinuto i dobilo serum, a potom upućeno kod hirurga na dalje postupanje.

“Dječak je prekjuče oko 17,20 časova primljen u Hitnu medicinsku pomoć nakon što je zadobio ujedne rane na desnom ramenu sa prednje i zadnje strane, bradi, kao i na desnoj potkoljenici, te više ogrebotina. Prema izjavi roditelja i djeteta, teže posljedice većeg psa lutalice spriječio je stariji dječak koji se našao tu i koji je psa udarao drvenom motkom i otjerao ga. U pitanju su pliće rane, sreća je što je drugi dječak spriječio ujede po vratu, što bi moglo da bude fatalno”, saznaju Vijesti iz Hitne medicinske pomoći, gdje ga je zbrinuo dr Miloš Šaponjić.

Elvis je trebalo juče da otputuje na privremeni rad u Njemačku. Iza sebe je ostavio troje maloljetne djece.

N.N.