Renault predstavio najsnažniji Captur do sada

Renault Captur S-Edition nudi se u kombinaciji s dva turbobenzinska i jednim turbodizelskim motorom. Pored četverocilindarskog turbobenzinskog motora sa 120 konjskih snaga (koji je do sada bio najsnažnija opcija za Captur), popularni crossover dobio je i novu turbobenzinsku opciju sa 150 konjskih snaga.

Kupci će uz oba benzinska motora moći birati 6-stepeni ručni ili automatski mjenjač potpomognut sa dva kvačila, a za ljubitelje dizelskih opcija Captur S-Edition i dalje će se nuditi s poznatim 1,5-litarskim četverocilindarskim turbodizelskim motorom koji raspolaže sa 110 konjskih snaga i kombinovan je isključivo s ručnim mjenjačem.

Uz novu dvobojnu kombinacijom karoserije (iron blue) u ponudi je još sedam kombinacija boja, a Captur S-Edition pored adekvatnih oznaka edicije izvana karakterišu i posebne 17-inčne dvobojne aluminijske felge.

Pored alkantarom obloženih sjedišta u bogatoj standardnoj opremi automobila je R-Link Evolution multimedijalni sistem, prednji i zadnji parkirni senzori, kamera za pomoć prilikom parkiranja, nekoliko sistema za asistenciju, LED svjetla… Audiosistem (Bose) i stakleni krov ipak spadaju u opcionu opremu.

Cijena za najjeftiniji Captur S-Edition (TCe 120) u Francuskoj iznosi 23.300 eura. Za dizelsku verziju (dCi 110) treba izdvojiti 26.100 eura, a za najskuplji S-Edition model (TCe 150 EDC) 26.200 eura.

B 92