Prva Nevesinjska biciklijada okupila preko 40 učesnika /FOTO/

Planinarsko – ekološko društvo „Zimomor“ danas je organozovalo prvu Nevesinjsku biciklijadu 2024, a na put dug 85 km krenulo je 42 biciklista.

Jedan od organizatora Veroljub Prodanović naglasio je da je ovo prva Nevesinjska biciklijada u organizaciji PED „Zimomor“. Kako je pojasnio, biciklistička ruta je duga 85 km, prolazi kroz sela Lakat, Zijemlja i Ruišta gdje je planiran odmor za ručak. Nakon pauze nastavlja se preko Ratkamena, prema Ćesimu i Luci sa povratkom u Nevesinje.

– Put je zahtjevan jer uključuje kombinaciju asfaltnih i makadamskih puteva – rekao je Prodanović.

On je istakao da su zadovoljni odzivom, brojem ljudi koji vole biciklizam i koji na ovaj način promovišu zdrave životne navike.

– Ovo je promocija zdravlja i zdravih navika i želja nam je da se u budućem periodu više mladih uključi u ovakve akcije, kako bi promijenili svoju svakodnevnicu i manje vremena provodili u kafićima – naglašava Prodanović.

Zahvalio se svim sponzorima koji su podržali ovu biciklijadu, Kladionici Wwin i njenom direktoru Tomislavu Stajiću, Vodi Leda iz Širokog Brijega i brojnim nevesinjskim privatnicima koji su prepoznali prave vrijednosti ovakvih akcija.

– Nadamo se uspješnoj biciklijadi, i da će sve proći u najboljem redu. Imamo pratnju policije i pratnju logistike iz našeg planinarskog društva – rekao je Prodanović.

Ova jedinstvena avantura prilika je za uživanje u sportu, prirodnim ljepotama i druženju koja će učesnike provesti kroz prelijepe predjele nevesinjskog kraja.

 

biciklijada24 3

biciklijada24 4

biciklijada24 5

biciklijada24 1

biciklijada24 8

Radio Nevesinje