Obnovljen Audi A4 za novu prodajnu sezonu

Aktuelna generacija modela A4 (B9) je premijeru imala u junu 2015. godine, a imajući u vidu jaku konkurenciju (poput nedavno restilizovanog Mercedesa C klase), Audi je za novu prodajnu sezonu blago obnovio ovog svog predstavnika u srednjoj klasi.

Izmjene su doživjeli i limuzina i karavan (Avant), a kao što se i očekivalo vizuelne promjene su zaista diskretne.

Ipak, treba obratiti pažnju na drugačiji prednji branik sa pentagonalnim okvirima otvora za vazduh i saćastom šemom, pa na zadnji branik sa drugačije oblikovanim difuzorom i novim izgledom izduvnih cevi (sada trapezoidnog umesto okruglog oblika), kao i na novi dizajn alu točkova od 16 do 19 inča.

U zavisnosti od verzije, prednji Singleframe gril može da ima 3D izgled (kod opcionog S Line paketa za eksterijer).

Novost je i S Line Competition package sa Turbo Blue bojom, RS zadnjim ktovnim spojlerom (kod Avanta), Selenite Silver detaljima, Audi logom na donjim dijelovima zadnjih vrata, crvenim kočionim kleštima, LED prednjim svetlima, sportskim oslanjanjem i 19-inčnim Audi Sport točkovima.

S Line Competition package takođe podrazumijeva i djelimično kožna sportska sjedišta, trokraki volan i RS detalje od ugljeničnih vlakana, a dostupna su i S sportska sjedišta u Magma Red ili nekoj drugoj boji.

A4 između ostalog može da ima i Head-up displej, digitalnu instrument tablu, 12.3-inčni LCD ekran, MMI infotainment sistem, adaptivni tempomat, sistem koji vozača upozorava da je izašao iz svoje trake, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, parking assistant, Bang & Olufsen sound sistem…

Obnovljeni A4 Sedan i A4 Avant će se na njemačkom tržištu naći od trećeg kvartala ove godine.

(Autoblog.rs)