22.2 C
Trebinje
Petak, 13 Septembra, 2024
Naslovnica Vijesti Novi odobreni udžbenici u školskoj 2024/2025. godini

Novi odobreni udžbenici u školskoj 2024/2025. godini

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva RS u završnoj je fazi distribucije udžbenika za 2024/25 godinu  u knjižare širom Republike Srpske, a cijene su na nivou prošlogodišnjih.

udzbenici.jpg (91 KB)

Prema riječima Vesne Subotić, izvršnog direktora Sektora izdavačke djelatnosti u Javnom preduzeću Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, svi udžbenici za osnovnu školu su u prodaji u knjižarama, a za srednju školu se još čeka da određeni naslovi izađu iz štampe.

„Ti udžbenici će biti u prodaji do početka nove školske godine, eventualno u prvoj sedmici nove školske godine.“, kaže Subotić i dodaje da su rađene određene izmjene.

„Za osnovnu školu imamo 11 novih udžbenika. „Prva knjiga“ za prvi razred, „Digitalni svijet“ za četvrti, matematika i radna sveska za peti, istorija za šesti i sedmi, čitanka, fizika i zbirka zadataka iz matematike i fizike za osmi, a za deveti razred matematiku i zbirku zadataka iz matematike. Kada je u pitanju srednja škola ima devet novih udzbenika, s tim da se čeka odobrenje ministarstva za još nke izmjene. Prvi put imamo udžbenik iz filosofije za gimnazije, kao i za treći razred udžbenik iz sociologije, a ostali udžbenici su za one struke i zanimanja za koje do sada nismo imali svoje udžbenike“, objasnila je Subotić.

Podsjetila je da je digitalizacija sadržaja urađena za 35 udžbenika u osnovnoj školi, pa je zamolila nastavnike da koriste digitalizaciju sadržaja jer će znatno olakšati rad, a djeci na zanimljiv način približiti znanje.

Radio Trebinje