Nova pravila u bilećkoj opštini

Nova pravila a stari problemi bilećke opštine. Od danas radnici teško mogu napustiti zgradu za vrijeme radnog vrmena, sve bi to bilo dobro da zaposlenima u administraciji ne kasni pet plata.

Kartica, portir, jedna vrata, druga vrata, tako funkcionišu radnici u bilećkoj administraciji

Novi sistem ulaska i izlaska zaživio je danas, podrazumijeva elektronsku bravu, a svaki izlazak se evidentira i upisuje dok sve snima video nadzor.

Nemamo ništa protiv discipline ali prvo nam isplatite plate jer je zadnja bila za avgust, jasni su sindikati.

“Ono što će biti najveći problem jeste da će ovaj novi sistem ulaska u zgradu izazvati revolt pa će donijeti više štete nego koristi i samoj opštini i samom budžetu jer će se povećati broj radnika koji svoju platu traže putem suda i ostvaruju i to će biti dodatni pritisak i udar na budžet”, kaže Nikola Lero, predsjednik Sindikata administracije u Bileći.

Do sada je oko 80 zaposlenih tužilo opštinu i njima se trenutno isplaćuju plate za novembar i decembar, objašnjava načelnik i kaže da nije bilo ovih tužbi manje bi plata kasnilo. Veselin Vujović još kaže da su razlog novih mjera neradnici koji ne dolaze redovno na posao .

“Zna se kada je radno vrijeme, zna se kada je pauza i to se mora poštovati i mora znati načelnik Odjeljenja gdje si, jesi li na poslu ili nisi. Mali dio ljudi je dao sebi za pravo da izlazi, dolazi, radi šta hoće, e zbog tih neradnika su ove mjere uvedene meni je žao”, izjavio je Vujović.

Od novih mjera izuzeti su oni kojima je do penzije ostalo manje od dvije godine.

To poštujemo, kažu, ostali radnici i dodaju da ova pravila najviše krše funcioneri.

Neki to demantuju dok drugi kažu da više posla imaju van zgrade.

Iako je tražen sastanak, šefovi nova pravila nisu saopštili radnicim pa je to juče svojim saopštenjem uradio portir.

ATV