22.2 C
Trebinje
Petak, 13 Septembra, 2024
Naslovnica Vijesti Na likovnoj Akademiji u Trebinju traži se mjesto više

Na likovnoj Akademiji u Trebinju traži se mjesto više

 

Diplome studenti.jpg

Drugi upisni rok na visokoškolske ustanove u RS počeo je danas, a na svim fakultetima u Trebinju, osim Akademije likovnih umjetnosti, ima slobodnih mjesta za buduće studente.

Na trebinjskoj Akademiji likovinih umjetnosti ostalo je samo jedno mjesto za stranog državljanina, a pošto je interesovanje veće nego prethodnih godina, ova ustanova uputila je zahtjev Vladi RS da odobri još pet mjesta za brucoše, potvrđeno je za Radio Trebinje na Akademiji.

Na Fakultetu za proizovdnju i menadžment Trebinje, na sva tri studijska programa, ostalo je po 10 mjesta za studente prve godine koji se finansiraju iz budžeta, po tri slobodna mjesta za studente koji će se samofinansirati i po dva za strane državljane.

Dušan Jokanović, prodekan za nastavu i studentska pitanja FPM kaže da je najveće interesovanje u prvom upisnom roku vladalo za novi smjer, inženjerstvo informacionih sistema i tehnologija, na koji je i upisano najviše brucoša.

On dodaje da je nešto veći broj zainteresovanih i za druga dva smjera ovog fakulteta: industrijski menadžment i industrijsko inženjerstvo za energetiku.

Na studijskom programu agromediteranska proizvodnja, koji u Trebinju radi u okviru Poljoprivednog fakulteta Istočno Sarajevo, još je ostalo šest slobodnih mjesta.

Na Visokoj školi za turizam i hotelijerstvo u drugom upisnom roku je slobodno 28 mjesta na studijskom programu turizam i hotelijerstvo u trajanju od tri godine, i 27 mjesta na poslovnoj ekonomiji turističke privrede, potvrđeno je za Radio Trebinje u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Predaja dokumenta u drugom upisnom roku je do 30. avgusta, a prijemni ispiti počinju 2. septembra.