Ko su djeca a ko ljubavnica Vladimira Putina? /FOTO-VIDEO/

Thumbnail
U svijetu u kojem živimo, čini se nevjerovatno da je čitava jedna porodica uspjela da izbjegne pažnju  gotovo 20 godina. Ali izgleda da je Putinu upravo to uspjelo. Naime, na internetu nema službenih fotografija djece ruskog vođe, a postoje i rasprave oko njihovih stvarnih imena. Takođe, nikad nije potvrđeno koliko tačno potomaka Putin ima.

Ne samo da je od medija sakrio svoje dvije odrasle kćeri – Mariju i Katerinu – već šutnju održava i o najvećoj tajni o kojoj mediji već godinama šuškaju – o takozvanoj prvoj ljubavnici Rusije, Alini Kabaevi i dvoje djece koje mu je možda rodila, a možda i nije, piše Whimn.com.au.

Thumbnail

“Ponosan sam na njih”

Putin je toliko usko vezan za svoj klan da je 2015. jednim od rijetkih komentara o kćerima šokirao publiku više nego svojim mislima o soljnoj politici ili korupciji.

“Žive u Rusiji i nikad nisu živjeli drugdje trajno”, rekao je bez ekspresije na licu, što se spekulira da je rezultat faceliftinga i injekcija botoksa.

“Studirale su samo na ruskim univerzitetima. Ponosan sam na njih. Nastavljaju studirati i raditi. Moje kćeri govore tri evropska jezika fluentno. Jedna od njih čak govori jedan ili dva orijentalna jezika. Prave svoje prve korake i uspješne su”, rekao je ruski predsjednik.

Zatim je završio te ostavio svijet da se pita o životu dvije mlade žene, kojima na društvenim mrežama nema ni traga ni glasa.

Djevojke je Putin dobio u prvom braku s bivšom stjuardesom ”Aeroflota”. Ljudmila Škrebneva i Vladimir Putin vjenčali su se 1983., a sve do potvrde njihovog prekida 2013. godine, ona nije viđena u javnosti.

Plesačica i doktorica

Kako su njegove kćeri odrastale, često su se pojavljivale glasine o njima. 2016. godine na internetu su se pojavile fotografije Marije, čiji je nadimak navodno Maša. Bile su to prve fotografije danas 32-godišnje Marije otkako se Putin dograbio pozicije moći 1999. godine.

Tada se pisalo i kako je studentica medicine moskovskog univerziteta živjela život na visokoj nozi, ploveći mega jahtama sa svojim nizozemskim mužem Joritom Fansenom , s prijateljima koji uključuju gej fitnes trenera iz Londona i lezbijsku umjetnicu. Prema nekim izvorima, Marija i Jorit imaju kćer, što Putina čini tajnim djedom.

Njezina mlađa sestra Katerina je rock & roll plesačica s osvojenim petim mjestom na takmičenju u Švajcarska. 30-godišnjakinja je zadržala majčino prezime Tikhonova kako bi lakše čuvala anonimnost. Zapravo, Kremlin nikad nije potvrdio da je plesačica zapravo Putinova kćer iako je to prihvaćeno u Moskvi.

Udana za ruskog milijardera Kirila Šamalova, kad ne pleše, navodno je zadužena za 1,7 milijardi dolara vrijednu ekspanziju moskovskog državnog univerziteta.

Misterij “ljubavnice”

Tu je zatim i Alina Kabaeva, koja bi mogla biti Putinova djevojka, zaručnica ili čak žena. Niko zapravo ne zna koji je njihov status, no ona se s njim povezuje od 2008. godine, kad je još uvijek bio u braku.

Olimpijska osvajačica zlata u ritmičkoj gimnastici imala je samo 25 godina u vrijeme kad je bila opsjednuta “jakim muškarcima”. Kako se Putinov brak raspadao, za Alinu se pisalo da ima sina, Dmitrija, kojeg joj je upravo ruski lider napravio. Glamurozna plavuša u priči za ruski Vogue insistirala je kako je on njezin nećak, a ne sin, a u narednih nekoliko godina nije imala veze s Putinom uprkos stalnim glasinama o njihovom tajnom braku.

Nakon što se oprostila od gimnastike, Alina je postala članica parlamenta u Putinovoj stranci Jedinstvena Rusija, ali 2015. godine sve oči ponovo su bile uprte u nju zbog razloga koji nisu imali puno veze s politikom.

“Djevojčica je”,vrištala je naslovnica švajcarskih novina ”Blick”, koja je tvrdila da je Putin bio u Švicarskoj gdje mu je rođena kći u super tajnoj bolnici.

Naravno, oni su te glasine opovrgnuli, ali Alinino prvo pojavljivanje u javnosti sljedeće godine s prstenom na ruci ponovo ih je pokrenulo.

Prošlo je više od decenije otkako je Alina, nazvana prvom ljubavnicom Rusije, romantično povezivana s ikim osim s Putinom, a u jednom intervjuu rekla je kako je upoznala muškarca “kojeg jako voli”, ali je odbila da ga imenuje.

“Ponekad se osjećate tako srećno da se čak osjećate i prestrašeno”,dodala je.

Ruski novinari tvrde da je lakše izvještavati o pitanjima nacionalne bezbjednsoti nego o njegovom privatnom životu pa se čini da će njegove tajne ostati neotkrivene. Bar još neko vrijeme.

Avaz