Karan: Žalim što sam izašao na konferenciju za medije u “slučaju Dragičević”

Odgovarajući na pitanja Anketnog odbora, formiranog odlukom Narodne skupštine RS-a, s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića, Karan je rekao da je utapanje terminalni uzrok smrti Dragičevića, čije je tijelo pronađeno 24. marta u Crkvenoj, rječici u Banjoj Luci.

Ponovio je da on ne zna, niti obdukcija iza čijih nalaza stoji i danas, a on ju je radio, ne može reći kako je ovaj mladić dospio u vodu.

“Da li je slučajno ili mu je neko ‘pomogao’ u tome, ja ne znam. Rekao sam da konferenciji za novinare 26. marta da smrt nije nikako okvalifikovana”, naglasio je Karan, ističući da ga je na tu konferenciju za novinare, 20 minuta prije njenog početka, pozvao načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darko Ilić.

Požalio je, kako je naveo, što je došao na spomenutu konferenciju na novinare, jer je “gomila stvari izvađena iz konteksta i što je uznemirila javnost”.

Karan, koji je specijalista sudske medicine, tvrdi da nema značajnih razlika između njegove i druge obdukcije (reobdukcije) koju je obavio doktor s VMA iz Beograda Ivica Milosavljević.

Ustvrdio je i da na tijelu, koje je uzvučeno iz Crkvene, u koju se ulijeva i kanalizacija, nisu nađeni ugrizi štakora i slično, ni po rukama ni na glavi.

Karan kaže da je naveo da je smrt Davida Dragičevića nastupila 18. marta ove godine u četiri sata, jer je potvrda o smrti “birokratski papir, a ne forenzički nalaz”.

Tvrdi da je hemijska analiza uzorka vode iz pluća besmislena “CSI priča”.

“Rijeka Crkvena je bujična voda, u nju se sliva kišna i fekalna kanalizacija. Sastav vode se mijenja iz minuta u minut”, dodao je.

Nakon Karana, Anketni odbor uzima i izjavu od Ilića.

FENA