Hercegovina cijeni podršku Srpske i Srbije

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović izjavio je da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik i premijer Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović dolaskom u Trebinje poslali jasnu poruku građanima ovog grada i Hercegovine – da će u svakom trenutku biti uz njih.
“Zahvalio bih predsjednicima Vučiću i Dodiku na iskazanoj podršci i pomoći u razvoju Trebinja i cijele Hercegovine. Narod ove regije cijeni sve što za njih čine. Za nas je najvažnije da postoji jedinstvo između predsjednika Srpske i Srbije”, rekao je Petrović.

Obraćajući se pred više hiljada građana Trebinja i Hercegovine na Trgu slobode, Petrović je naveo da Vučić i Dodik nisu došli u Trebinje sa riječima, već sa djelima.

“To su pokazali gradnjom vrtića, zatim planiranom izgradnjom duhovnog centra u Mrkonjićima, rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog i podrškom mnogim drugim projektima koji će biti realizovani u naredne dvije godine”, istakao je Petrović.

On je naglasio da je svima jasno koliki pritisak trpe predsjednici Srbije i Republike Srpske, poručivši im da mogu da budu sigurni u podršku naroda koji se danas okupio u Trebinju.

“To znači da smo na pravom putu i da imamo budućnost. To pokazuje višegodišnja saradnja Vučića i Dodika, koja se ogleda u mnogobrojnim projektima koje je u Srpskoj podržala Srbija”, kaže Petrović.

On je pozvao Vučića i Dodika da ponovo dođu u Trebinje, nakon što svi planirani projekti budu realizovani.

Trgu slobode, osim Petrovića građanima su se obratili i Dodik i Vučić. Obraćanjima su, osim više hiljada građana, prisustvovali i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, pomoćnik ministra za konzularne poslove Srbije Aca Jovanović, generalni konzul Srbije u BiH Vladimir Nikolić, narodni poslanici Ilija Tamindžija, Srđan Milović, Zoran Pologoš i Dragan Ristić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas kancelariju Generalnog konzulata Srbije u Trebinju.

Vučić je posjetio i lokaciju na kojoj se gradi dječiji vrtić “Srbija” za koji novac izdvaja Vlada Srbije, razgovarao sa premijerom Republike Srpske Željkom Cvijanović i predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, te posjetio Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

Srna