Govedarica: Stranačko zaposljavanje problem javnih preduzeća

vukota govedarica

Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica rekao je da su glavni problemi javnih preduzeća u Republici Srpskoj stranačko zapošljavanje i izvlačenje novca iz tih firmi za partijske potrebe.

Govedarica smatra da kreditno zaduživanje stvara privid da se rješavaju nagomilani finansijski problemi u tim privrednim subjektima i naglasio da je osnovni cilj da se zadrži stanovništvo otvaranjem novih radnih mjesta.

Govedarica je u završnoj riječi u Narodnoj skupštini o Interpelaciji za razmatranje politike upravljanja javnim preduzećima u Republici Srpskoj rekao da bi rasprava o toj interpelaciji bila kvalitetnija, ozbiljnija i argumentovanija da je Vlada Srpske u vezi sa tim dokumentom dala svoje odgovore, pokazatelje i primjedbe.

On je dodao da zbog postojanja dijametralno suprotnih mišljenja nije ni pomišljao da vlast i opozicija mogu doći do zajedničkih zaključaka u vezi sa ovom interpelacijom.

Narodni poslanici danas su razmotrili Interpelaciju za razmatranje politike upravljanja javnim preduzećima u Republici Srpskoj u kojoj je navedeno da je situacija u ovim preduzećima u Srpskoj lošija nego ikad, te da mnoga od njih završavaju u stečaju, nesposobna da izvršavaju osnovne funkcije i servisiraju tekuće obaveze prema radnicima, Srpskoj, njenim fondovima i ostalim povjeriocima.

Potpredsjednik Narodne skupštine Senad Bratić zaključio je današnju sjednicu, koja će biti nastavljena sutra u 10.00 časova kada je na dnevnom redu skupštinska tačka “izbor i imenovanja”.

Poslanici su juče razmotrili Interpelaciju za razmatranje politika u oblasti zdravstvenog i penzionog sistema.

Nakon ove sjednice trebalo bi da počne nova sjednica Narodne skupštine sa 15 tačaka dnevnog reda.

Poslanici bi, između ostalog, trebalo da po hitnom postupku razmatraju Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o republičkoj upravi, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

Srna