Bileća: Tople učionice za mališane nakon obnove sistema grijanja

U bilećkom vrtiću “Budućnost” završena je rekonstrukcija sistema grijanja, u šta je uloženo oko 54.000 KM, čime su osigurane tople učionice i prijatan boravak đece u ovoj predškolskoj ustanovi, izjavila je Srni direktor vrtića Mara Vojinović.

Vojinovićeva je napomenula da sada nemaju nikakvih problema sa grijanjem, nakon što su dobili novu kotlovnicu na pelet, cijevi i radijatore.

Ona je navela da je taj projekat energetske efikasnosti veoma značajan za njih i podsjetila da je realizovan uz pomoć Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija /UNDP/ u BiH.

Prema njenim riječima, u okviru tog projekta zamijenjen je i sistem grijanja u susjednoj bilećkoj Osnovnoj školi “Petar Petrović NJegoš” sa kojima dijele zajedničku kotlovnicu sa odvojenim pećima.

U bilećkom vrtiću, koji pohađa 185 mališana, očekuju proširenje i dogradnju četiri nove prostorije, što je projekat vrijedan oko 700.000 KM i treba da se realizuje iz sredstava Vlade Srbije u okviru pomoći Srbije lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

/SRNA/