Berkovićanin uhapšen zbog sumnje da je kosijerom izudarao policajca Granične policije BiH

 Darko Duka (34) iz Berkovića uhapšen je zbog sumnje da je kosijerom, odnosno poljoprivrednom alatkom s oštricom, izudarao sugrađanina Duška Domazeta (45), radnika Granične policije BiH.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da je Domazet teško povrijeđen, zbog čega je prevezen u trebinjsku bolnicu. Naš izvor, upućen u detalje istrage, rekao nam je da se napad odigrao u četvrtak naveče, oko 21 sat, ispred lokalnog kafića “Pio”.

“Duka je osumnjičen da je nanio povrede Domazetu po lijevoj ruci i vratu”, kaže naš sagovornik.

Osumnjičeni za napad potom je pobjegao, ali je, kako saznajemo, uhapšen u petak oko osam časova. “Nezavisnim” je potvrđeno da je, odmah nakon što je napadnut, Domazet prevezen u lokalni Dom zdravlja.

“Nakon što su mu tu ljekari ukazali ljekarsku pomoć, on je prevezen u trebinjsku bolnicu”, rekli su nam iz policije.

Naš sagovornik iz Hercegovine potvrdio nam je da je u Berkovićima u četvrtak, kada se dogodio ovaj napad, bilo opštenarodno veselje.

“Opština Berkovići proslavila je svoju krsnu slavu Vidovdan. Cijeli dan se slavilo, a u sklopu toga su se mnogi, naravno, opustili i popili”, pojašnjava naš izvor.

Nismo uspjeli saznati da li su na slavlju bili i Duka i Domazet.

“Da li su njih dvojica bili pod uticajem alkohola, biće naknadno poznato. Eto, mogu vam zasad potvrditi da se napad desio ispred jednog lokalnog kafića”, ističe naš sagovornik.

Jedan Berkovićanin ispričao nam je da su se njegovih dvojica sugrađana, navodno, prvo posvađala u kafani, pa su potom izašla ispred, da bi nakon toga Duka otišao kući po kosijer.

“Zatim se vratio te zatekao Domazeta, nakon čega ga je izudarao kosijerom”, kaže naš sagovornik, ali te informacije iz policije nisu mogli da komentarišu.

/nezavisne n./