Crnogorski kaskader Trifke lomi auta u Beogradu

Prema dostupnim podacima, Trifke Gvozdeni, kako ga prijatelji zovu, sada je jedini crnogorski kaskader i već 10 dana u Beogradu, na poziv Srpske kaskaderske asocijacije (SKA), učestvuje u snimanju indijskog visokobudžetnog akcionog filma “Kardigoba 3”

Trifke na pauzi tokom snimanja

Baraninu Aleksandru Trifunoviću kao da nikada nije dosta izazova, jurnjave i lomatanja. Nakon nadmetanja u trkama automobila, motora i bicikala, u 49. godini života postao je i kaskader.

“SKA tim Beograd me zvao na ispomoć kao jedinog crnogorskog kaskadera za prevrtanje i razbijanje automobila u najopasnijim scenama. Film obiluje jurnjavama, prevrtanjima, padovima; naravno tu su i tuče i sve ostalo što je povezano sa dublerima i kaskaderskim poslom… Radi se 15 dana non-stop. Dubliram jednog od glavnih glumaca koji u spektakularnoj akciji u pokretu iz policijske ‘marice’ oslobađa osuđene drugove… Dosta toga u sceni je izmontirano, ali vožnje i oštrina ne mogu da se montiraju”, priča za “Vijesti” Trifke u pauzi snimanja.

Kaže i da se ugruvao kada je udario direktno autom u blokove od četiri tone, ali da “nije strašno”.

Od 1988. do danas, učestvujući u raznoraznim trkama, lomio je više puta ruke, noge, ključne kosti, rebra, ali ističe da nikada nije posustao.

“Bio mi je od udara ‘prekid filma’ u glavi nekih deset sekundi, ništa nisam vidio… Mali odmor i – ‘ajmo opet”.

Gvozdeni Baranin je dočekao da u Beogradu razbija i policijske automobile, a prijateljima je poslao fotografije u policijskoj uniformi sa snimanja.

“Ne mogu da vjeruju. Kažu mi – ‘gdje ti u policiju, Trifke, šališ se, kaži da snimaš film’. Režiser je bio oduševljen kad je vidio kako drobim auta, lično mi se zahvalio na znanju i preciznosti, i glavni producent mi je čestitao na vrhunski odrađenim kaskadama”.

Vijesti.me