Vujanović najavio već od sutra manje cijene goriva u FBiH

 Ministar trgovine Federacije BiH /FBiH/ Zlatan Vujanović izjavio je nakon sastanka sa predstavnicima naftnih distributera da će gorivo na nekim pumpama u FBiH već od sutra biti jeftinije.
Vujanović je rekao da je na sastanku u Mostaru dogovorena racionalizacija poslovanja i rasterećenje troškova naftnih distributera, da bi se išlo u smanjenje cijena.

On je naglasio da su svi pristali na to i da je postignut konsenzus da se sigurno neće ići u dalje povećanje cijena goriva.

“Već smo dobili dosta zahtjeva za smanjenja cijena, i to će se već osjetiti ovih dana. Isto tako, nemamo razloga da ne vjerujemo u riječi distributera, jer je riječ o ozbiljnim poslovnim ljudima. Ukoliko se ne budu držali svoje riječi, mi imamo zakonske okvire da reagujemo. Iako je to posljednja opcija, nećemo se libiti i to da preduzmemo ukoliko se dođe u tu situaciju”, istakao je Vujanović.

On je naveo da su i distributeri svjesni nezadovoljstva građana, te će uvažiti njihove zahtjeve.

Vujanović nije želio da nagađa koliko će iznositi ta niža cijena, jer se i sada cijene razliku i do 15 feninga od benzinske pumpe do pumpe, ali je naveo da smanjenje neće biti manje od pet feninga.

SRNA