U Gradskoj upravi prijem za premijerligaše

Predstavnici Gradske uprave Trebinje danas su organizovali prijem za igrače Rukometnog kluba /RK/ “Leotar”, koji su, pobijedivši u posljednjem kolu Prve lige Republike Srpske ekipu RK “Bijeljina”, izborili drugo mjesto na tabeli i plasman u Premijer ligu BiH.

Rukometaši su, u znak pažnje, dres “Leotara” sa brojem jedan poklonili gradonačelniku Trebinja Luki Petroviću, koji im je čestitao za uspjeh i istakao da Gradska uprava podržava razvoj sporta jer se ovakvim rezultatima grad najbolje promoviše.

Zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić rekao je da će Trebinje i u narednom periodu, bez obzira što će, zbog nastupa u Premijer ligi BiH imati više troškova, biti na raspolaganju i pomoći u okviru svojih mogućnosti.

“Ovo je treći klub u našem gradu koji nastupa u Premijer ligi BiH i to je značajan rezultat za grad”, rekao je Ćurić.

Predsjednik “Leotara” Vladan Šegrt zahvalio je Gradskoj upravi za pomoć koju su pružili rukometnom klubu i dodao da Hercegovina zaslužuje stabilnog premijerligaša.

“Očekujemo da već tokom juna formiramo ekipu najboljih rukometaša sa područja regije, praktično reprezentaciju Hercegovine, koja će igrati na visokom nivou u Premijer ligi BiH”, rekao je Šegrt.

Kapiten “Leotara” Ninković Milomir poručio je da će ovaj tim i u narednom periodu aktivno trenirati kako bi bio što bolji i kako bi na najbolji način predstavio grad.

RK “Leotar” je počeo sa takmičenjem u šampionatu Republike Srpske, a nakon pomoći Grada i saradnje sa RK “Trebišnjica” ostvario je jedan od najvećih uspjeha u istoriji kluba.

Srna