11.2 C
Trebinje
Utorak, 19 Marta, 2024
Naslovnica Vijesti U čast Noleta – Bilećani naselje nazvali imenom najboljeg svjetskog tenisera /VIDEO/

U čast Noleta – Bilećani naselje nazvali imenom najboljeg svjetskog tenisera /VIDEO/

Novak naselje bileca.jpg

Novak Đoković više od petnaest godina dominira na teniskim terenima, Srbe čini ponosnim i za to vrijeme mnogima je postao kao član porodice.

Bilećani su odavno poznati kao njegovi vatreni navijači i još nisu zaboravili čuvene proslave prethodnih titula, a stižu i nove. Ovaj put, Hercegovci su otišli korak dalje, pa od juče jedno bilećko naselje nosi ime Novaka Đokovića.

Do juče za malo bilećko naselje skoro da niko nije znao, a sada će biti i te kako poznato jer nosi ime najvećeg svih vremena.

Na ideju o novom nazivu naselja nisu došle lokalne vlasti, već strastveni navijač Boro Rogan čija ljubav prema Đokoviću nema granice, prenosi RTRS.

– Imam jedan poseban ritual – kada pratim Đokovića držim palčeve, kad servira promijenim caku. Žena me stalno kritikuje da nemam kad ni da jedem ni da radim i da samo gledam Đokovića – priča Rogan.

Oduševljeni Roganovom reakcijom sve komšije, takođe veliki fanovi, s radošću su prihvatile novi naziv naselja. Đokovićeve uspjehe doživljavaju kao sopstvene, a ovo je, kažu, gest zahvalnosti za svu sreću i ponos koje im Novak godinama pruža.

– Kad Novak igra, ostavljamo sve radove i zajedno gledamo meč – kaže Đuro Kapor.

Za Đokovića se u Bileći navija i doslovno do poslednjeg daha. Kruži priča da je jedan od mještana ovog naselja, gledajući Đokovića, od uzbuđenja dobio srčani udar.

– On je po noći gledao prenos, Nole je gubio i srce ga je izdalo – dodaje Kapor.

Đoković će, sasvim je sigurno, još dugo pisati istoriju tenisa, a kako najavljuju mještani i cijeli grad bi, da se oni pitaju, mogao da se zove “Đokovićevo”.

– Ne smijem ja od “gradskih otaca” da kažem da je to grad Novaka Đokovića, ali nek` bude tako za sada – kroz smijeh priča Boro Rogan.

RTRS