10 C
Trebinje
Utorak, 2 Marta, 2021
Naslovnica Region U Budvi drastično povećanje broja oboljelih, Carević traži zaključavanje

U Budvi drastično povećanje broja oboljelih, Carević traži zaključavanje

Zbog alarmante epidemiološke situacije izazvane koronavirusom u Budvi predsjednik Opštine i lokalnog tima za zaštitu i spašavanje Marko Carević obratio se premijeru Zdravku Krivokapiću i ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović od kojih traži totalno zaključavanje Budva, koje bi podrazumjevalo zabranu rada ugostiteljskih objekata, obustavu nastave u školama (prelazak na on-line nastavu),zatvaranje svih predškolskih ustanova i vrtića.

“Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje je dana 08.02.2021.godine održao sastanak povodom epidemiološke situacije u Budvi gdje je došlo do drastičnog povećanja broja oboljelih od virusa COVID-19, zbog čega je neophodno pod hitno preduzeti mjere na zaštiti stanovništva od ove zarazne bolesti”, saopštio je Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje na čijem čelu je Carević.

U Budvi je prema podacima epidemiološke službe JZU Doma zdravlja Budva trenutno 696 aktivnih slučajeva oboljelih od korona virusa, sa tendencijom daljnjeg rasta oboljelih.

“Svi kapaciteti JZU Dom zdravlja Budva su stavljeni na raspolaganje stanovnicima Budve, ali u ovom trenutku to ne zadovoljava trenutne potrebe, obzirom na nagli porast oboljelih. Imajući na umu značajan porast broja zaraženih i činjenicu da je shodno stopi kumulativne incidencije, Budva već duže vrijeme u crvenoj zoni, kao i to da je broj zaraženih u odnosu na broj stanovnika među najvećima u Evropi, upućujemo Vam dopis sa predlogom da preispitate važeće epidemiološke mjere u Budvi i predložite njihovo pooštravanje”, ističe se u dopisu Carevića.

Prema njegovim riječima ovog vikenda usljed povoljnih vremenskih prilika je evidentirano prisustvo velikog broja građana kako iz budvanske tako iz drugih opština koji šetaju i borave u ugostiteljskim objektima i na drugim javnim mjestima.