Turistima u Hercegovini ukraden kamper: Ostali samo u šortsu i haljini (FOTO)

Bosna i Hercegovina suočava se s novim talasom krađa kamper vozila, čiji su vlasnici uglavnom strani turisti.

U proteklih pad dana zabilježena je krađa ovog vozila na popularnom turističkom odredištu u Hercegovini piše Crna-Hronika.

Posljednji incident dogodio se u blizini vodopada Kravice u Ljubuškom, gdje je kamper vozilo belgijskih turista nestalo. Turisti su odmah prijavili krađu lokalnoj policiji koja je započela istragu. Ovaj slučaj je posebno zabrinjavajući jer je vodopad Kravice poznat po svojoj sigurnosti i miru.

Walter (70) i Roose (68) iz Belgije žrtve su krađe kamper vozila koji je prije 3 dana ukradeno sa parkinga poznatog vodopada. Doslovno Walter i Roose su ostali u šortsu i haljini, sve im je odneseno. Dok se par iz Antwerpen Booma penjao na vodopad, lopovi su pobjegli sa njihovim novim vozilom.

“Nije nam ostalo ništa. Ukoliko neko primijeti ovo kamper vozilo ili ovakvo slično da je već ofarbano, da odmah obavijesti policiju”, poručili su ogorčeni turisti.

U međuvremenu, društvene mreže su preplavljene apelima za pomoć u pronalaženju ukradenih vozila. Fotografije i informacije o kamperima brzo se šire, a građani su pozvani da obavijeste vlasti ako primijete nešto sumnjivo.