Trebinje za 2,5 godine dobija bolnicu vrijednu 128,4 miliona

БАЊАЛУКА, 9. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић потписао је данас у Бањалуци са представницима извођача радова Уговор о изградњи болнице у Требињу чија је вриједност 128 милиона КМ.
Trebinje za 2,5 godine dobija bolnicu vrijednu 128,4 miliona
– U Vladi Republike Srpske danas je potpisan ugovor za izgradnju nove bolnice u Trebinju, a rok za izgradnju je 30 mjeseci.

Vlada Srpske je zadužila Alena Šeranića, ministra zdravlja i socijalna zaštite RS da potpiše ugovor za realizaciju ovog projekta čija je vrijednost 128.448.448,83 KM, dok će sredstva za njegovu realizaciju biti obezbijeđena iz budžeta Srpske.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, kazao je da vjeruje da će u narednih mjesec dana položiti kamen temeljac, te da će za 30 mjeseci biti završena radovi.

“Bolnica je savremena po svim elementima i sa pravom je možemo nazvati bolnica budućnosti. To je jedan od kapitalnih projekata u Trebinju i Hercegovini”, rekao je Dodik.

Kako je kazao, ovo je jedan od kapitalnih projekata u tom dijelu Hercegovine.

Šeranić je kazao da slijedi dobijanje pripremne građevinske dozvole, čiji će nosilac biti Bolnice Trebinje.

“Nakon toga slijedi uvođenje izvođača u posao. Nadzor će vršiti Republička uprava za obnovu i izgradnju”, rekao je Šeranić i dodao da ovo nije važan posao za Hercegovinu, već i za cijelu Srpsku.

Željka Cvijanović, srpski član predsjedništva BiH, istakla je da je ovo veliki poduhvat.

“Riječ je o modernoj bolnici koja će pomoći da zaokružimo naš zdravstveni sektor. Cilj je da se obezbijedimo najbolji uslovi za naše građane”, dodala je Cvijanovićeva.

I Nedeljko Lambeta, direktor Bolnice Trebinje, rekao je da je ovo je istorijski dan za Trebinje, ali i RS.

“Cilj nam je da napravimo bolnicu koja će imati 223 kreveta i najsavremenija odjeljenja i da pored zdravstvene zaštite građana krenemo i u komercijalnom dijelu i da privučemo građane Hrvatske ili Srbije”, rekao je Lambeta.

Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, istakao je da im je želja da najviše radi porodiljsko odjeljenje.

“Sva ostala odjeljenja da rade shodno potrebama stanovništva.Nadamo se da če se generacije koje dolaze ponosiiti sa ovim projektom”, kazao je on.