Trebinje dobija kontejnere, kante za otpatke i vozilo za razdvajanje smeća

Trebinje će uskoro dobiti kontigent kontejnera, kanti za otpatke i vozilo za razdvajanje otpada.

Dragan Skočajić, rukovodilac Gradske deponije Obodina,  kaže da će se projekat realizovati  za mjesec dana, u okviru donacije Fonda za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske.

„Riječ je o takozvanom EKO fondu, za koji je Komunalno AD Trebinje, u saradnji sa Gradom Trebinje, apliciralo sa projektom „Selektivnim prikupljanjem otpada do čistijeg grada“.

On dodaje da je u okviru projekta predviđena i edukacija stanovništva, naročito najmlađih, o potrebi selekcije otpada.

U saradnji sa Kulturnom scenom „Male stvari“ Trebinje, oko hiljadu mališana iz vrtića i najmlađih osnovaca danas i sutra, na sceni Kulturnog centra, vidjeće edukativnu predstavu o razdvajanju otpada.

“Važno je da se sa edukacijom krene od malih nogu, iako je Trebinje prilično čist grad i čistoća je na zavidnom nivou. Dodatni podsticaj je sigurno i sve veći broj turista koji posjećuju naš grad. Ipak, ako ne edukujemo djecu o pravilnom odlaganju i selekciji otpada, ne možemo ići naprijed, naš grad neće biti čist u budućnosti“, ističe Skočajić.

Željko Milošević, umjetnički rukovodilac i glumac u Kulturnom sceni „Male stvari“ Trebinje kaže da je edukativna predstava“ Nije gnjavaža ta reciklaža“, koju je vrijedno pripremalo sedmoro glumaca u proteklih mjesec dana, uz glumačku igru, zanimljivu koreografiju i songove, naišla na dobar prijem najmlađe trebinjske publike.

Rejting.info