Šeranić: Ako se ovo nastavi imaćemo veoma kompleksnu situaciju u bolnicama

Ako se rast zaraženih koronavirusom nastavi ovim tempom situacija u bolnicama u Srpskoj će postati veoma kompleksna, a prema projekcijama 135 ljudi sedmično bi moralo biti hospitalizovano, rekao je ministar zdravlja.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, Alen Šeranić, na današnjoj pres konferenciji u Vladi RS rekao da je se bilježi izuzetno visok broj zaraženih koronavirusom dnevno, a da se posljedično ubrzano povećava broj lica na bolničkom tretmanu.

“U samim bolnicama imamo 350 lica koja su na zbrinuta. Ako nastavimo ovim trendom imaćemo veoma komplikovanu situaciju u bolnicama. Ili ćemo podijeliti bolnice tako da pola bude za kovid, a pola za one koji nisu zaraženi, ili ćemo cijele bolnice proglasiti kovid bolnicama,” rekao je Šeranić.

Ministar je dodao da ako se nastavi ovakav trend prema projekcijama to bi značilo da bismo mi sedmično imali 135 lica u bolnicama.

“Osim RS sve zemlje i u okruženju i Evropi danas bilježe neslavne brojke. Zaražavanja su se uglavnom desila u slobodno vrijeme ili u okviru porodice,” objasnio je Šeranić.

 

Vlada RS