Projekat „Džudo za sve“ unapređuje socijalnu koheziju u Gacku

U okviru Regionalnog programa lokalne demokratijena Zapadnom Balkanu (ReLOaD2), finansiranog od straneEvropskeunije, a sprovedenog uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija i Opštine Gacko, održan je značajan događaj–promotivni čas džudo sporta u okviru projekta „Džudo za sve“.

Džudo klub Gacko provodi ovaj projekat u trajanju od pola godine, a cilj projekta „Džudo za sve“ je promovisanje zdravog načina života kroz amaterski sport, s posebnim akcentom na osobe iz socijalno-isključenih kategorija stanovništva u ruralnoj sredini Gacka. Projekat se takođe fokusira na podizanje svijesti o značaju ekologije u lokalnoj zajednici.

U okviru projekta, u ponedeljak je organizovan promotivni čas džudo sporta u Avtovcu u sali osnovne škole. Događaj je započeo u 11 časova, a prisustvovao je veliki broj djece iz Avtovca. Na licima prisutnih vidjelo se zadovoljstvo i uzbuđenje dok su posmatrali osnove džudo tehnika.

Predstavnici Džudo kluba Gacko, izrazili su svoje zadovoljstvo velikim odzivom djece na ovaj promotivni čas: „Oduševljeni smo interesovanjem djece za džudo sport. Nadamo se da će ovo biti početak dugoročne saradnje i da ćemo mnoge od njih vidjeti na našim treninzima.“

Projekat „Džudo za sve“ predstavlja korak ka stvaranju otvorene zajednice u Gacku, gdje svako ima priliku da se angažuje i doprinese zajedničkom cilju. Кroz ovakve inicijative, lokalne zajednice postaju jače i otpornije, gradeći mostove između različitih grupa i promovišući zajedništvo i solidarnost.

Nakon ovog događaja, projekat će nastaviti sa implementacijom različitih aktivnosti kako bi se postigli postavljeni ciljevi i doprinijelo unapređenju kvaliteta života u ruralnoj sredini Gacka.

Radio Gacko