22.2 C
Trebinje
Subota, 20 Jula, 2024
Naslovnica Vijesti Poštari na ulicama Trebinja /FOTO/

Poštari na ulicama Trebinja /FOTO/

Defileom poštanskih radnika i vozila i ceremonijom na Trgu slobode u Trebinju danas je obilježen Svjetski dan pošte, a generalni direktor Miladin Radović istakao je da je to preduzeće zabilježilo veliki rast prihoda, povećanje obima posla, a time i povećanje plata radnicima.

IMG-ed729dce693f3d724f589dc92f915ee3-V.jpg (449 KB)

Radović je rekao da će u “Poštama Srpske” nastojati da imaju što zadovoljnije korisnike i da obezbijede što bolje uslove za zaposlene.

On je istakao da je to javno preduzeće član jednog velikog svjetskog poštanskog saveza.

“Ovim današnjim defileom smo pokazali samo mali dio onoga što pokrivamo na cijeloj teritoriji Republike Srpske i `Pošte` su jako značajne za ovaj sistem”, rekao je Radović novinarima.

Radnik “Pošta Srpske” iz Radne jedinice Sokolac Milanko Vukojičić, koji je zaposlen 32 godine, rekao je da je zadovoljstvo raditi u tom preduzeću, da su uslovi dobri, proširen je broj usluga, a posao je težak i odgovaran.

“Pošta je mnogo napredovala od devedesetih do ovamo, svaki dan je sve bolja. Obim posla je povećan i nadamo se da će ga još biti”, rekao je Vukojičić.

Šalterski radnik “Pošta Srpske” u Bileći Milena Kuljić zaposlena je tri godine i zadovoljna je poslom, za koji kaže da je odgovoran, ali da se sve može postići.

IMG-89aa090d475268170dc3543aac8b00de-V.jpg (328 KB)

Miljan Mirdinja, koji je šest mjeseci zaposlen kao poštar u Trebinju, rekao je da je posao odgovoran i naporan, te pohvalio kolege.

Svjetski dan pošte obilježavaju sve nacionalne poštanske uprave na dan kada je 1874. u Bernu osnovan Svjetski poštanski savez.

Glavni cilj obilježavanja Svjetskog dana pošte je podizanje svijesti o važnosti i značaju uloge pošte kao institucije i njenom uticaju na svakodnevni život ljudi širom planete, na njenu podršku globalnom biznisu, kao i na doprinos pošte ukupnom svjetskom društvenom i ekonomskom razvoju čovječanstva.

/SRNA/