28.2 C
Trebinje
Subota, 27 Jula, 2024
Naslovnica Vijesti OŠ „Vuk Karadžić“ iz Trebinja bratimila se sa pet škola koje nose...

OŠ „Vuk Karadžić“ iz Trebinja bratimila se sa pet škola koje nose Vukovo ime iz Loznice

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Trebinja bratimila se sa pet škola koje nose Vukovo ime sa teritorije opštine Loznica, a svečanost je organizovana početkom ove sedmice u Loznici.

393730889_856541049508663_8233276521970143954_n.jpg (236 KB)

Direktor trebinjske škole Aleksandar Vukanović istakao je  da je prezadovoljan i ponosan što je došlo do bratimljenja sa pet škola iz Loznice, te najavio zajedničke projekte koji su planirani u narednom periodu.

„Značaj ovog čina koji predstavlja jače povezivanje i unapređenje nastavnog procesa, ali i buduće razmjene nastavnika i učenika, te uopšte jačanja bratskog odnosa našeg naroda koji živi sa obje strane rijeke Drine. Mi želimo da ostvarimo saradnju na svim poljima, obrazovnim, kulturnim i sportskim. Takođe, želja nam je da razvijemo bratske odnose između Republike Srpske i Srbije te očuvanje zajedničkih istorijskih i kulturnih vrijednosti srpskog naroda. Nadam se da ćemo realizovati brojne zajedničke projekte kako u nastavnim tako i vannastavnim aktivnostima“, rekao je Vukanović.

Direktor lozničke škole Vladan Andrić rekao je da im je ovo čast,kako je istakao,  od istorijskog značaja,  da se u prostorijama  njihove škole obavlja čin bratimljenja pet lozničkih škola koje nose naziv velikana ovog kraja i jezičkog reformatora Vuka Karadžića sa istoimenom školom u Trebinju.

„Posebno mi je drago što je direktor osnovne škole iz Trebinja Aleksandar Vukanović tu sa nama jer smo čuli sve najbolje o toj školi. Potpisivanjem ove povelje o bratimljenju, svi mi, direktori, složili smo se u jednom da odmah krenemo sa zajedničkim aktivnostima, gde ćemo videti i tu saradnju  na djelu  i u praksi, prvenstveno na radost učenika i povezivanje sa njihovim vršnjacima.  Aleksandar Vukanović ukazao nam je veliku čast da budemo učesnici programa povodom njihovog dana škole i obilježavanja jubileja od 50 godina postojanja. Time smo odmah i krenuli sa zajedničkim aktivnostima i sa velikim zadovoljstvom se obavezali da ćemo to činiti i u budućnosti“,kazao je Andrić.

Potpisnici povelja o bratimljenju su direktori škola: JU OŠ ,,Vuk Karadžić“ iz Trebinja Aleksandar Vukanović, direktor OŠ ,,Vuk Karadžić“ iz Loznice Vladan Andrić, direktor OŠ ,,Vuk Karadžić“ iz Lipnice Aleksandar Gajić, direktor OŠ ,,Vukova spomen škola“ iz Tršića Aleksandar Popović, direktor Lozničke gimnazije Darko Nestorović i pomoćnik direktora Osnovne muzičke škole Ivan Jovanović. Svečanom činu potpisivanja povelje prisustvali su i pomoćnik direktora Petar Kosovac i profesorica engleskog jezika i pedagoška savjetnica Sanja Simić de Graf.

Radio Trebinje