23.2 C
Trebinje
Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Naslovnica Vijesti Odzvonilo parkiranju na trotoaru u centru Trebinja, počelo postavljanje barijera (FOTO)

Odzvonilo parkiranju na trotoaru u centru Trebinja, počelo postavljanje barijera (FOTO)

Radnici preduzeća “Radnik” počeli su sa postavljanjem barijera koje treba da onemoguće parkiranje vozila na trotoar u ulici Kralja Petra prvog Oslobodioca, ali i da sprovedu u djelo odluku Skupštine grada.

Barijere trotoar1.jpg

Načelnik Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove Spasoje Radović rekao je da je ovo odjeljenje nabavilo barijere koje će biti postavljene širom grada, na mjestima gdje vozači parkiraju vozila iako to nije dozvoljeno.

“Sve češće imamo vozače koji vozilo parkiraju na trotoar. Nažalost, imamo više takvih mjesta. Novčane kazne često ne daju rezultate i zato smo odlučili da na ta mjesta u gradu postavimo barijere koje su estetski prihvatljive, a na sebi imaju odgovarajuću i obavezujuću fluorescentnu naljepnicu”, naveo je Radović.

On je istakao da će parkiranje vozila na trotoare i dalje biti pod pojačanom kontrolom nadležnih, navodeći da je nemoguće sva mjesta staviti pod barijere.

Barijere trotoar2.jpg

“Iz tog razloga pojačaće se obilasci tih mjesta i biće učestalije novčane kazne pa kome se bude isplatilo da u sedam dana dobije sedam kazni neka izvoli”, poručio je Radović.

Želimir K.