NOVI UDAR PO DŽEPU GRAĐANA Sve skuplje polaganje vozačkog ispita

DCIM100MEDIADJI_0157.JPG

Proteklih dana ponovo je došlo do poskupljenja u auto-školama. Ukoliko sve položite iz prvog puta, to će vas sada koštati oko 1.000 maraka.

NOVI UDAR PO DŽEPU GRAĐANA Sve skuplje polaganje vozačkog ispita

Ipak, određene auto škole su odlučile da zadrže stare cijene.

– U pitanju je tržišna ekonomija kao u svim drugim oblastima, auto-škole same i samostalno određuju cijenu svoje usluge tako da nije ništa neobično da imamo različite cijene – rekao je za ATV Milenko Stanetić, instruktor vožnje.

On je istakao da postoji više faktora koji utiču na cijenu obuke.

– Zavisno od organizacije, načina i plana kako će se organizovati ta obuka, onda se tako i diktira cijena, no međutim cijena nije uvijek uslovljena samo tim nego i potražnjom – rekao je Stanetić.

Prema njegovim riječima, ono što nužno treba naglasiti je da cijena nije uvijek jednaka kvalitetu. Stanetić ističe da su najčešće greške u saobraćaju nepravilno parkiranje i ostavljanje vozila na nebezbjednom mjestu.

Dobar dio leži u nama, starijim vozačima, i po našem ponašanju kako se mi ponašamo u saobraćaju, oni jednostavno videći to, nas imitiraju. Svi imamo obavezu da budimo bolji i kvalitetniji i da svojim primjerom kako to treba da izgleda – rekao je Stanetić.

 

ATV