Nevesinjske školarce blagoslovio Patrijarh Irinej /FOTO/

U organizaciji Udruženja Nevesinjaca u Beogradu u srpskoj prestonici već treći dan borave najbolji učenici OŠ „Risto Proroković“, nosioci diplome „Vuk Karadžić“. Nevesinjski školarci srdačno su dočekani u Beogradu, a naši zavičajci su se potrudili da im svaki trenutak protekne u lijepom raspoloženju. Pažljivo odabrane destinacije kod djece izazivaju emocije i zadovoljstvo.

Juče su obišli Saborni hram gdje im je ukazana velika čast da ih primi i blagoslovi Njegova svetost Patrijarh srpski Irinej.

Snažan utisak ostavila je i posjeta Domu Narodne Skupštine Srbije gdje je u toku bila sjednica u direktnom prenosu. Pred milionskim auditorijumom pozdavljeni su gosti iz Nevesinja. Razgovarali su sa poslanicima Milimirom Vujadinovićem i Miodragom Lintom.

U popodnevnim časovima nevesinjski školarci  bili su gosti pobratimske škole „Duško Radović“, a uživali su u vožnji brodom Savom i Dunavom. Panoramsko razgledanje grada iz otvorenog autobusa posebno je razgalilo nevesinjske osnovce.

Za danas su planirane posjete Manastiru Rakovica, Avalskom tornju i Kalemegdanu, šetnja Knez Mihajlovom ulicom i obilazak još nekoliko atraktivnih turističkih destinacija.

Nagradna ekskurzija završava se sutra.

Radio Nevesinje