Naredne sedmice nestabilno vrijeme uz porast temperature

Toplije vrijeme, ali ipak uz povremenu kišu očekuje se već od danas, kazali su meteorolozi i najavili da se od početka naredne sedmice u BiH očekuje prave ljetne temperature.

Igor Kovačić, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS, ističe da se već od danas može očekivati nešto toplije vrijeme, ali, kako kaže, iako je kalendarski ljeto stiglo, temperature još neće biti prave ljetne.

“Za dane vikenda čekujemo nešto svježija jutra, ali tokom dana sunčano uz povremenu kišu i ugodno toplo do 26 stepeni”, kazao je Kovačić.

On je dodao da se od početka naredne sedmice očekuje toplo vrijeme, ali sa povremenom kišom.

“Početkom naredne sedmice vraćamo se ljetnim temperaturama do 30, a ponegdje i iznad 30 stepeni, ali sa lokalnim razvojem oblačnosti i mogućom kišom”, kazao je Kovačić.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu očekuje nas “šareno” vrijeme.

“Očekuje nas red kiše, red sunca, odnosno nestabilno vrijeme, ali dosta toplije”, dodao je Kovačić za “Nezavisne”.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda kažu da bi od petka dnevne temperature trebalo da budu u porastu, s tim da će i dalje biti nestabilno s pljuskovima.

“Kratkotrajna stabilizacija se očekuje u nedjelju, ali se kiša očekuje i naredne sedmice, te neku dugotrajniju stabilizaciju možemo očekivati od četvrtka”, kazali su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dodaju da BiH u narednom periodu ne postoje uslovi za lokalne nepogode.

“Od naredne sedmice jutarnja temperatura vazduha uglavnom će se kretati od 9 i 18, a najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 25 do 29 stepeni”, dodaju iz  Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

N.N