Dodik: Ponosan sam što pripadam srpskom narodu

Na Savskom trgu u Beogradu intoniranjem himne Srbije počela je svečana ceremonija otkrivanja spomenika jednom od najznačajnijih srpskih vladara, osnivaču srednjovjekovne srpske države, velikom županu Stefanu Nemanji, kojoj prisustvuju državni vrh Srbije i Republike Srpske.

U svom obraćanju, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, rekao je da svaki dan nalazi ponos što pripada srpskom narodu.

“Danas sam posebno ponosan što ovdje sa vama dijelim ovaj trenutak u kome svi Srbi odaju poštu Stefanu Nemanji, dajući pečat ujedinjenja. Vjekovi iza nas su uvijek bili borba za državu, kao i danas. Ovaj spomenik je znak našeg odnosa prema tome, spomenik koji će nadživjeti vjekove, i svjedočiti, o ujedinjenju tradicionalnog i modernog. I samo na taj način može da se gradi moderno, da se stalno sjećamo šta smo bili. Vrijeme je da se vratimo našim temeljima, a to su Stefan Nemanja i Sveti Sava. Mi u Srpskoj smo zagledani u Srbiju i željni smo njene snage. Neka žive Srbija i srpski narod, gdje god se našao. Ja sam ponosam što pripadam srpskom narodu”, rekao je Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Dodik je dodao da će ovaj spomenik vjekovima svjedočiti o tome kako se stvara država.

On je dodao da je Srpska učinila sve da očuva mir, da se razvija i bude dio modernih tokova, te da želi jaku Srbiju, čiju snagu nikada neće umanjivati već samo jačati.