Cijela porodica skočila sa 7. sprata, dječak jedini preživio

Posle godinu dana istrage, švajcarske vlasti su rekle da su majka i njena sestra verovale u teorije zavere i porodica se spremala za apokalipsu

Švajcarska Montre porodica samoubistvo skok sa terase

Foto: Tanjug/AP

Odrasli članovi porodice, koji su odveli svoje najdraže u smrt skočivši sa balkona stana u Švajcarskoj, planirali su taj događaj, rekli su istražitelji.

Slučaj samoubistva četiri člana porodice, koji je šokirao Švajcarsku prošle godine, sada će biti zatvoren. Sa terase je skočilo pet članova, ali je jedan uspeo da preživi.

Policija je isključila bilo kakvu spoljnu intervenciju i kaže da odrasli, koji su se dve godine ranije preselili u Švajcarsku iz Francuske, nisu davali znake da razmišljaju o samoubistvu.

Četiri člana porodice poginula su 24. marta prošle godine u gradu Montre na Ženevskom jezeru.

Devojčica (8), dečak (15), njihovi otac i mama, kao i mamina sestra bliznakinja, skočili su sa sedmog sprata zgrade u kojoj su živeli.

Dečak je bio u komi, ali se sada potpuno oporavio od ozbiljnih povreda. Istražitelji kažu da se ne seća tog dana.

Forenzički dokazi nisu otkrili znakove borbe pre smrti, a obdukcija nije pronašla tragove droge, prenosi BBC.

Posle godinu dana istrage, švajcarske vlasti su rekle da su majka i njena sestra verovale u teorije zavere i porodica se spremala za apokalipsu.

Nakon smrti, policija je u njihovom stanu pronašla puno hrane, lekova i higijenskih potrepština, pažljivo organizovanih i spakovanih. Porodica je retko izlazila napolje, a deca su školovana kod kuće.

Dve žene su sumnjale u vladu i lokalne vlasti, rekli su istražitelji, i odgajale su decu da veruju da je svet neprijateljsko mesto.

Pandemija korona virusa i rat u Ukrajini samo je pojačao njihova uverenja.

Pretragom njihovog stana otkriveno je da je kolektivno samoubistvo pažljivo planirano, pa čak i uvežbavano.

Odrasli su navodno čekali pravi trenutak da odu u, kako su verovali, bolji svet, daleko od ovog od kog su strahovali.

Tragično, ono što je izgleda izazvalo njihovu odluku bila je poseta policije Montrea. Policajci su svratili tog jutra do njih kako bi podsetili oca da ode na sastanak sa lokalnim obrazovnim vlastima, kako bi razgovarali o školovanju kod kuće njegovog sina, nakon što nije odgovorio na nekoliko pisama.

Nisu pustili policajce u stan, i 10 minuta kasnije, bili su mrtvi.

Švajcarske vlasti pozvale su u utorak na poštovanje privatnosti sina koji je jedini preživeo.

Telegraf.rs