Vučić poručio sa Trga slobode u Trebinju: Srbija neće zaboraviti Hercegovinu – izvor Srpstva (Foto)

 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas iz Trebinja da Hercegovina ne smije biti raseljena i zaboravljena, u čemu će pomoći Srbija milionskim ulaganjima koja će iz godine u godinu biti sve veća.


“Znamo da su Republika Srpska i njen narod uvek pomagali Srbiju kroz istoriju, kada je god to bilo potrebno”, rekao je Vučić u obraćanju na Trgu slobode pred više hiljada građana Trebinja i Hercegovine.

On je istakao da Srbija i njen narod mnogo vole Republiku Srpsku i zahvalio građanima Srpske što vole Srbiju.

Vučić je istakao da nije ni sanjao da će ga u Trebinju dočekati ovoliko ljudi sa porukama zahvalnosti i da mu je veoma drago kada vidi jedinstvo naroda Srbije i Republike Srpske.

“Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik mi pametno i postepeno traži pomoć za Srpsku i koristi svaku priliku da istakne ljubav prema svom narodu, pa mi je i danas zatražio da Srbija pomogne izgradnju vodovoda za selo Baljke u Bileći”, rekao je Vučić i istakao da će za ovaj projekat Srbija obezbijediti oko 600.000 KM.

On je podsjetio da je Srbija već izdvojilila oko milion KM za vrtić u Trebinju i 800.000 KM za izgradnju duhovnog centra u Mrkonjićima, rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog.

“Gradonačelniku Trebinja Luki Petroviću obećao sam da ćemo za rekonstrukciju Starog grada obezbijediti četiri miliona KM, od kojih će približno polovina biti odmah uplaćena, a ostatak kada bude urađen projekat”, rekao je Vučić.

On je naglasio da Srbija poštuje integritet BiH, ali da joj niko ne smije zabraniti da voli Republiku Srpsku.

“Nastojaćemo ubuduće da pomognemo još više i da, gradeći puteve, što bolje povežemo dva naroda”, rekao je Vučić.

On je zahvalio građanima Trebinja, te istočne i Stare Hercegovine za veličanstven doček, podsjećajući na riječi kralja Aleksandra da je Trebinje grad heroja, mučenika i pjesnika.

“Trebinje je kraj srpskog postojanja, mjesto odakle Srbi izviru, uče o svojim korenima, istoriji i budućnosti”, poručio je Vučić.

Vučićevom obraćanju prisustvovali su i predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović, ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, pomoćnik ministra za konzularne poslove Srbije Aca Jovanović, generalni konzul Srbije u BiH Vladimir Nikolić, narodni poslanici Ilija Tamindžija, Srđan Milović, Zoran Pologoš i Dragan Ristić, te gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.