Vučić 10.aprila u Trebinju, obraća se građanima na Trgu slobode

Predsjednici Srbije i Srpske Aleksandar Vučić i Milorad Dodik boraviće u Trebinju, u utorak, 10. Aprila, potvrdio je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Vučić i Dodik će u 14.30 časova obići radove na izgradnji dječijeg vrtića „Srbija“ u naselju Gorica, koga finasira Vlada Srbije.
Prilikom posjete Trebinju, Vučić će otvoriti Кonzularnu kancelariju Generalnog konzulata Republike Srbije i obići Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg, te najaviti gradnju duhovnog centra u Mrkonjićima, koji finansira Vlada Srbije.
Protokolom je predviđeno da se zajedno sa predsjednikom Dodikom obrati i građanima Trebinja na Trgu slobode u 16.00 časova.

„Nadam se da će građani Trebinja doći da u što većem broju na Trgu slobode pozdrave predsjednike Dodika i Vučića, da vide da su naši odnosi na zdravim nogama, da je to veza Srpske i Srbije, koja nam daje nadu da ćemo opstati na ovim prostorima“, rekao je Petrović.
Prvog dana posjete BiH – u ponedjeljak 9. aprila, predsjednik Vučić ć se sastati sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, kao i sa predstavnicima Кoordinacionog odbora srpskih udruženja i organizacija u Mostaru.
„Tokom dana, Vučić će obići Sabornu crkvu Svete trojice u Mostaru, čija je obnova u toku, i sastati se s episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem“, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.
Rejting.info