U Trebinju održan centralni program Dječije nedjelje /FOTO/

Na Trgu slobode danas je održana centralna manifestacija Dječije nedjelje na kojoj su nastupila djeca iz trebinjskih vrtića, igraonica, udruženja i osnovnih škola.

„Grad Trebinje tradicionalno podržava manifestaciju jer su nam najmlađi najbitniji. Sva odjeljenja u svom domenu učestvuju jer ne dijelimo našu djecu. Posebna je radost vidjeti pun trg. Srećni smo što ne padaju oktobarske kiše pa su djeca mogla da uživaju danas“, kazala je Slađana Skoćajić, načelnik Odjeljenja za kulturu u Gradskoj upravi.

Ona ističe posebnu zahvalnost svim majkama koje odluče da rađaju, očevima koji brinu jer je porodica najvažnija.

„Trudimo se da kapacitetom naših ustanova imamo dovoljno mjesta za svu djecu i u vrtićima i školama. Da su naše škole oprijedjeljene za brigu i vaspitanje i naravno obrazovanje“, kazala je Skočajić.

Rada Butulija, vaspitač u JU „Naša radost“ kaže da o djeci brinemo svaki dan, ali je ovo nedjelja kada stavljamo akcenat na njihovo zdravo odrastanje.

„Danas je centralna manifestacija kao kruna aktivnosti i rada u protekloj nedjelji. U našoj ustanovi se posvećujemo različitim aspektima dječije ličnosti, od ekologije do sporta i kulture. Zabavljamo se, a kroz zabavu učimo i družimo se“, kazala je Butulija.

Povodom Dječije nedjelje, prethodnih dana organizovani su Dani otvorenih vrata, djeca iz vrtića su posjećivala učenike u osnovnim školama, i obratno, a bili su i u posjeti gradskoj upravi i Dnevnom centru za stare.

Organizovane su i brojne interne priredbe i zabave.

Dječija nedjelja, pod sloganom „ Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo“, obilježena je u organizaciji Grada Trebinja, a u saradnji sa ministarstvima zdravlja i socijalne zaštite, porodice, omladine i sporta te prosvjete i kulture Republike Srpske.

Radio Trebinje