U trebinjskoj biblioteci obilježen Međunarodni dan poezije i Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom

Povodom Međunarodnog dana poezije, Narodnu biblioteku Trebinje posjetili su predškolci iz vrtića „Naša radost“ iz Gorice.

Ovo je bila divna prilika da pričamo o poeziji, recitujemo, pjevamo, naučimo nove pjesmice, ali prije svega upoznamo biblioteku i Dječije odjeljenje.

Budući đaci prvaci dobili su svoje prve članske karte biblioteke, neki su pozajmili i prve knjige, a ovo druženje svima nam je ostalo u divnom sjećanju i jedva čekamo novo druženje i novi susret u našoj ustanovi.

UNESКO je 1999. godine u Parizu, 21. mart proglasila Svjetskim danom poezije. Obilježavanje ovog dana ima za cilj da se kroz pjesnički izraz podrže jezička različitost i jezici koji su ugroženi, kroz promociju čitanja i pisanja, objavljivanja i proučavanja poezije u jezičkim zajednicama širom svijeta.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana poezije imali smo i radionicu sa članovima udruženja „Sunce nam je zajedničko“. Čitali smo stihove naših i stranih autora, „…boja kože nije bitna, sreća se iz djece smije, od glavice pa do pete srećom zrači svako dijete. A dijete je dijete, na svakom kraju planete“, ovim stihovima smo ujedno obilježili i Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom.