12.2 C
Trebinje
Petak, 23 Februara, 2024
Naslovnica Trebinje Trebinje: U toku ukrašavanje grada za novogodišnje praznike

Trebinje: U toku ukrašavanje grada za novogodišnje praznike

U Trebinju je u toku ukrašavanje grada za novogodišnje praznike, za koje su grad i Turistička organizacija izdvojili značajna sredstva kako bi Trebinje zasijalo u punom sjaju, rekao je Srni načelnik gradskog Odjeljenja za turizam, zaštitu životne sredine i preduzetništvo Bojan Vučurević.

IMG-8ddd110affcd527b7f58e7b80d1268d9-V.jpg (480 KB)

“U nove vrste ukrasa i rasvjetu uloženo je oko 10.000 KM, jer je potreba da se obnove ukrasi svake godine, a radi se i na reparaciji postojećih, tako da vjerujemo da će Trebinje biti najljepše uređen grad”, rekao je Vučurević.

On je naveo da će za doček Nove godine na otvorenom nastupiti “OK bend”, te se očekuje da će smještajni kapaciteti biti popunjeni stoodstotno.

Vučurević je rekao da najviše posjeta očekuju od turista iz regiona, Srbije i Crne Gore, a u toku je priprema programa, odnosno kalendara sadržaja koji će biti organizovani u prazničnom periodu.

“Veliku konkurenciju prave primorski gradovi koji imaju daleko izdašnije budžete za ove namjene, ali sigurno je da i za Trebinje vlada veliko interesovanje”, rekao je Vučurević.

On je naveo da će koncert “OK benda” početi 31. decembra u 22.00 časa, a prije toga će u podne biti obilježena dječija Nova godina, kada će polaznici vrtića “Naša radost” izvesti predstavu.

“Nastupiće i dječiji hor `Bubamarac`, kao i hor Muzičke škole, a biće priređen i humanitarni bazar na Trgu slobodu, gdje će djeca ponuditi svoje rukotvorine, novogodišnje ukrase, a sav prihod od prodaje će ići u humanitarne svrhe”, rekao je Vučurević.

On je naveo da će mnogi turisti koji dođu u Trebinje za novogodišnje praznike iskoristiti priliku da posjete destinacije u blizini, Budvu, Herceg Novi, Dubrovnik, Kotor, ali da i Trebinje ima mnogo toga da ponudi.

“Prema pokazateljima i ove godine ćemo oboriti prošlogodišnji rekord u broju noćenja, naša procjena je da će to biti oko 210.000 noćenja na nivou godine”, rekao je Vučurević.

On je istakao da je to nešto što priželjkuju i što su u strateškom dokumentu iz oblasti turizma predvidjeli za 2025. godinu, ali da su već dvije godine prije toga dostigli taj cilj, te vjeruje da će turistički promet iz godine u godinu rasti.

/SRNA/