Tamindžija:”Vukanovićeva bruka i sramni napadi na patrijarha i SPC”

Ilija Tamindžija, poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske najoštrije je osudio napade narodnog poslanika Nebojše Vukanovića na patrijarha Porfirija i Srpsku pravoslavnu crkvu /SPC/ poručujući da je to još jedna bruka i  besramni napad “najpravednijeg i najpametnijeg lika”.

“Teško je ostati nijem na ovakve nebuloze i ovoliko izgovorenih i napravljenih gafova, a biti vjernik pravoslavac. Njagovi ispadi su uvreda za sve. U novoj epizodi zamišljenog “najpravednijeg i najpametnijeg lika” bio je još jednom pogodan i uspješan u svojoj neukosti i nerazumijevanju svih procesa za ovakve medije da ostvare svoj naum”, objavio je Tamindžija na svom fb profilu.
Кo je Vukanović, navodi Tamindžija dalje, da svakodnevno drži pridike i proziva sve koji su po veličini i moralu beskonačno mnogo ispred njega.

“Držao bi lekcije intelektualcima, profesorima, vladikama, Patrijarhu, kome već ne? Svima koji ga ne hvale bi presuđivao i govorio kako da se ponašaju?! Niko ne valja osim njega?! Molim? On kao mjera za poštenje, pamet i bilo šta?! On kao glavni presuđivač za sve u ovom društvu?! Osoba kojoj ništa nije sveto! Takvo društvo bi bilo osuđeno na propast! “, rekao je Tamindžija.
On je dodao da su ovakva “faca” i “pamet”, nekontrolisanost i neznanje, uvreda i kočnica za interese Srpske i našeg naroda.

“Niko ne može suditi i linčovati ljude po svom nahođenju, a pogotovo ne poglavare naše Crkve i najuzvišenije u srpskom narodu. Jer nema većeg zla od zle pameti!
Bože mu oprosti. Ni on ne zna više šta radi”, poručio je Tamindžija.

Vukanović je za sarajevsku N1 televiziju rekao  da je gnjevan i razočaran kada vidi da patrijarh srpski Porfirije i mitropoliti Srpske pravoslavne crkve /SPC/ dodjeljuju ordene predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i generalnom direktoru Elektroprivrede Republike Srpske /ERS” Luki Petroviću.

  “Ako će se miješati, neka skinu mantije i izađu na izbore. Tako je isto sa Islamskom zajednicom i Rimokatoličkom crkvom. Ja sam za odvajanje vjere od države”, poručio je Vukanović

Rejting.info