Kovačević će biti zamjenik direktora ERS-a, a Skoko ide u „Elektroprenos“

Sindikalci ovog javnog preduduzeća kažu da zvanično nisu upoznati o promena u matičnoj kompaniji. –Posle praznika očekujemo sastanak sa resornim ministrom Petrom Đokićem – kaže predsednik sindikata Odbora sindikata energetike RS Slobodan Ostojić.

On dodaje da često na sastancima sa predstavnicima Vlade i kompanije potencira primer zavisnog preduzeća “Elektro Doboj”. To preduzeće stalno posluje pozitivno, sa minimalnim gubicima na mreži i bez, kako kaže Ostojić, marke kredita.

Dakle, može se dobro raditi – navodi Ostojić.

Nakon što je prošli petak Nadzorni odbor ERS promenio upravu kompanije i za v.d. direktora imenovao Radmilu Čičković, dojučerašnju direktorku Zavoda za statistiku, oglasio se ministar Đokić.

On tvrdi da je rukovodstvo samo odlučilo da ode, a od novog očekuje “isto tako dobru saradnju”.

Do promena u rukovodstvu ERS je došlo nakon što su podneli ostavke. Imenovana je nova uprava. Ustvari za sada je imenovan deo nove uprave. Uskoro će biti imenovani i ostali članovi uprave. Nova uprava mora da se posveti ukupnom stanju u Elektroprivredi. Ono nije sjajno kada gledamo finansijski rezultat za 2017. godinu – rekao je Đokić.

On tvrdi da postoje i objektivni razlozi zbog kojih je to nastalo poput loših hidroloških uslova i remont TE “Ugljevik”.

Dodik: ERS je mogla bolje da posluje

Predsednik RS Milorad Dodik je istakao da menadžment koji pravi gubitak u javnim preduzećima mora da se suoči sa odgovornošću.

– Odgovornost za loše poslovne rezultate mogu da smanje samo ekstremne objektivne okolnosti – rekao Dodik, naglašavajući da je uveren da su poslovni rezultati ERS prošle godine mogli biti mnogo bolji.

Premijerka RS Željka Cvijanović rekla je da su članovi uprave “Elektroprivrede RS” podneli ostavke zbog neopravdanih gubitaka u poslovanju.

– Imali smo takve situacije i u drugim sektorima. Biće toga još – poručila je Cvijanovićeva.

Blic