Sjećanje na poginule borce u oslobodilačkim ratovima

Polaganjem cvijeća i minutom ćutanja za Trebinjce poginule u svim oslobodilačkim ratovima, danas je na Spomeniku boracima NOR-a i žrtavama fašističkog terora u Trebinju obilježen 4. jul, Dan borca Narodnooslobodilačkog rata.

Cvijeće na spomen-kosturnicu u gradskom parku položile su delegacije trebinjkog SUBRNOR-a, Skupštine grada Trebinja i Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Gradske uprave, te Socijalističke partije.

Predsjednik Gradske organizacije SUBNOR-a Trebinje Slavko Šanjević podsjetio je da je pobjedi nad fašizmom, učešćem u borbi i podnijetom žrtvom Trebinje dalo veliki doprinos, sa 819 poginulih boraca i 847 žrtava fašističkog terora.

Šanjević je napomenuo da su među palim borcima bile i 24 žene, 13 narodnih heroja a preko 200 nosilaca partizanske spomenice.

„Ukupno je učestvovalo 4.500 boraca, ne računajući one koji su radili u pozadini. Trebinje spada, isključujući potkozarske opštine, među one sredine koje su u odnosu na broj stanovnika dale najveći doprinos toj borbi“, istakao je Šanjević.