28.2 C
Trebinje
Subota, 20 Jula, 2024
Naslovnica Trebinje Radnici ERS-a dobili novi kolektivni ugovor

Radnici ERS-a dobili novi kolektivni ugovor

Generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” /ERS/ Luka Petrović i predsjednik Odbora sindikata radnika ovog preduzeća Koraljka Kovačević Markov potpisali su danas u Trebinju jedinstveni kolektivni ugovor za sve zaposlene u ovom holdingu.

Kolektivni ugovor ers.jpg

Novim kolektivnim ugovorom, koji je potpisan na period od tri godine, zadržana su sva dostignuta prava radnika i implementirana sva tri aneksa donesena tokom važenja prethodnog kolektivnog ugovora, saopšteno je iz ERS-a.

“Ovo je najvažniji dokument za sve zaposlene u holdingu `Elektroprivreda Republike Srpske` koji radnicima u naredne tri godine osigurava stabilnost i sigurnost. Važno je napomenuti da će za primanja zaposlenih u tom periodu biti obezbijeđeno 1,047 milijardi KM i da su prava radnika u `Elektroprivredi Republike Srpske` jedna od najvećih, a po prosjeku primanja smo drugi u Srpskoj”, istakao je Petrović.

Markov je izrazila zadovoljstvo zbog današnjeg potpisivanja kolektivnog ugovora koji je jedinstven za više od 9.000 zaposlenih radnika u sistemu.

Ona je istakla da su Sindikat i Uprava usaglasili sve stavove i da je ovaj dokument odraz međusobnog razumijevanja.

“Izuzetno je važno što smo jedinstveni i što imamo jedan dokument za cijeli holding. Novim kolektivnim ugovorom sačuvana su sva stečena prava i ispoštovani svi zakonski propisi. Sastanci sa predstavnicima Uprave vođeni su u korektnoj atmosferi i nadamo se da će saradnja biti nastavljena”, rekla je Markov.

Tokom sastanka predstavnika Uprave i Sindikata razgovarano je i o analizama rada zavisnih preduzeća u narednim mjesecima sa posebnim akcentom na racionalizaciju sistematizacija i konsolidaciju u distributivnim i proizvodnim preduzećima.

Prije potpisivanja kolektivni ugovor je usaglašen i data je saglasnost svih 11 predsjednika sindikalnih odbora i svih direktora zavisnih preduzeća iz sistema mješovitog holdinga “Elektroprivrede”.

/SRNA/