20.2 C
Trebinje
Srijeda, 12 Juna, 2024
Naslovnica Trebinje Praznik mimoze proslavljen na trebinjskim ulicama (Foto)

Praznik mimoze proslavljen na trebinjskim ulicama (Foto)

praznik mimoze trebinje 2023 (3).jpg

Karavan mimoze iz Herceg Novog sa mažoretkinjama i gradskom muzikom prodefilovao je danas ulicama Trebinja, čime je najavljen “Praznik mimoze”.

  Defile karavana sa uličnom gradskom muzikom, ansamblom mažoretkinja i trombonjerima krenuo je ispred hotela “Leotar”, preko Kamenog mosta i Dučićeve ulice do platoa ispred Kulturnog centra Trebinje, gdje je održan prigodan program.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić rekao je novinarima da je Karavan mimoze obišao mnogo gradova, a u Trebinju je tradicionalno sedam dana prije ovog mimoze u Herceg Novom.

“Od 17. februara do 4. marta pripremljen je spektakl, organizacioni odbor je pripremio fantastičan praznik sa dosta inovacija”, rekao je Katić.

On je pozvao sve ljude iz Trebinja i Republike Srpske da dođu na otvaranje “Praznika mimoze” 17. februara.

“Biće velika povorka, gdje će učestvovati mažoretkinje, gradska muzika, maškare i biće priređen koncert Marije Šerifović. Već 18. februara u Baošićima će biti organizovana velika svečanost. Biće to fešta od mimoze, ribe i vina gdje očekujemo 20.000 do 30.000 posjetilaca”, rekao je Katić.

praznik mimoze trebinje 2023 (1).jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da je Karavan mimoze u Trebinju, kojim se najavljuje Praznik mimoze u Herceg Novom, okupio veliki broj građana i turista.

On je dodao da ovakvi događaji mnogo znače i Trebinju, te da je ovo prilika da se već najavi turistička sezona u ovom gradu.

praznik mimoze trebinje 2023 (2).jpg

praznik mimoze trebinje 2023 (4).jpg